Bijzonder tafeltextiel
– Koesteren en herinneren

Ik ben een vat vol tegenstrijdigheden. Aan de ene kant houd ik van rigoureus opruimen en kan ik gemakkelijk afstand doen van boeken, kleding en interieuraccessoires. Op het gebied van bijzonder tafeltextiel ben ik een verzamelaar.

Bijzonder tafeltextiel – zelf stylen

In mijn grote ‘schatkast’ bewaar ik kleden met een verhaal. De gebatikte kleden die ik kocht als herinnering aan onze reis naar China bijvoorbeeld. Ik hou van de herinnering en ik heb ontzag voor de traditionele werkwijze. Voor mij is ieder kleed een tastbare herinnering. Ik combineer het met witte servetten uit onze eigen damastcollectie.

batik tafelkleed Cottona servet damast

Tafelkleed Batik meegenomen op onze reis door Zuid China in 1999

Bijzonder tafeltextiel – oma’s kleden

Speciaal plekje in mijn hart hebben de vintage kleden van mijn oma. Ze liggen niet wekelijks op tafel, maar ik koester ze wel. En als ze voor de dag komen, combineer ik ze met mijn eigen accessoires en geef ik er een eigentijds draai aan.

geborduurd tafelkleed Cottona servet blauw

Dit kleed is door mijn oma steekje voor steekje geborduurd en lag bij hen thuis op tafel tijdens bijzondere gelegenheden. Ik combineer het met servetten uit onze katoencollectie en theelichtjes met een ajour randje. Op deze manier krijg je een nieuwe, eigentijdse look en style je de tafel eens wat anders.

Op zoek naar bijzonder tafeltextiel

Zelf op zoek naar dit soort kleden, maar geen borduurgrage oma? De kringloop, rommelmarkten of kofferbakverkopen zijn de ultieme vindplaats voor dit soort textiel.
Online kun je terecht bij Romantic Table

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*