sierkussens voor buiten

Tuinfeestje? Mooie tuintafelkleden en bijpassende sierkussens voor buiten. Voor extra sfeer én comfort.

Dat je met Cottona sfeer brengt op de tuintafel wist je waarschijnlijk al. Cottona is al 14 jaar hét adres voor tafelkleden op maat. Ook voor uw tuintafel maken ze tuintafelkleden op maat. Nieuw dit seizoen zijn de bijpassende sierkussens voor buiten en zitkussens voor buiten. Met Cottona tuinkussens wordt buiten tafelen nog sfeervoller én comfortabeler.

Lees verder

paastafel 2023

Paastafel 2023: vrolijkheid op tafel met geel, groen en kuikentjes

De paastafel 2023 van Cottona ziet er dit jaar lekker vrolijk uit! Als basis gebruiken we een tafelkleed uit de Oudoorcollectie van Cottona; streepje geel. Dit tafelkleed is bij uitstek geschikt voor buitengebruik omdat het UV resitant is, de stof verschiet niet in de zon. Maar hoe leuk en vrolijk is dit streepje op de eetkamertafel?

Lees verder

kersttafelkleed

Kerstvoorpret met een Cottona kersttafelkleed

Over 10 weken is het kerst! De photoshoot voor het nieuwe kerstmagazine van Cottona vond de afgelopen weken plaats in onze woonboerderij. Uit de ruim 60 kleuren en 6 stofkwaliteiten is door de styliste dit jaar weer een verrassende selectie gemaakt. Kom alvast in de kerstmood met deze vier tafels met Cottona kersttafelkleed.

Lees verder

tuintafel dekken

Zomers etentje? Tuintafel dekken in ibiza look

Begin bij een zomerse tafelstyling bij de basis: het tafelkleed. Omdat we graag buiten in het zonnetje eten kiezen we voor een UV bestendig tuintafelkleed. Katoen of linnen is namelijk niet geschikt voor gebruik in de zon, de stof wordt snel vaal. De speciale outdoor collectie van Cottona is UV bestendig. Ideaal! Verkrijgbaar in mooie uni kleuren zoals wit, strand en lichtgrijs èn in vrolijke streepdessins in geel, blauw en rood. Met de ronde placemats van Cottona geef je je tuintafel in een handomdraai een Ibiza look! De placemats zijn verkrijgbaar in twee kleuren: naturel en zwart. Ter inspiratie hebben we twee looks uitgewerkt. Welke vind jij het mooiste?

Tuintafel dekken in Ibiza strand look
Als basis hebben we een tafelkleed in de kleur rijst uit de outdoor collectie van Cottona gebruikt. Cottona maakt ook tafelkleden op maat, ook in outdoor stof. Je kunt eenvoudig online bestellen op www.cottona.nl. Alles wordt in eigen atelier gemaakt en meestal binnen één werkdag verzonden. De eyecatchers op deze tafel zijn de ronde placemats in Ibiza look!
Het serviesgoed in zacht blauw is van Broste Copenhagen. De servetten in de kleur zand komen uit de katoencollectie van Cottona. De luxe witte servetringen zorgen voor de finishing touch. Voor de tafeldecoratie laat je je inspireren door de zee en het strand. Schelpjes, glaasjes gevuld met strandzand en kaarsjes.

Tuintafel dekken in Saint-Tropez look
Als basis hebben we een tafelkleed in de kleur lichtgrijs uit de outdoor collectie van Cottona gebruikt. De eyecatchers op deze tafel zijn de zwarte ronde placemats in Ibiza look!
Het serviesgoed in zomers geel is van Pomax. De luxe zwart gouden servetringen zorgen voor een tikkeltje glamour. Voor de tafeldecoratie laat je je inspireren door de luxe van de Côte d’Azur; oesters, citroenen en limoenen èn champagne in verlichte champagnekoelers.

Geniet van de zomer!

 

 

 

 

kersttafelkleed

Kersttafelkleed 2021. Hoe dek jij dit jaar de kersttafel?

Er is maar één moment per jaar wanneer we echt uitpakken op tafel en dat is met Kerst. Een kersttafelkleed is daarbij dè onmisbare basis. Een kersttafelkleed is een instant sfeermaker, niet alleen door de kleur. Ook de stofsoort is sfeerbepalend!

Lees verder

terracotta tafelkleed

Lentefeest met terracotta tafelkleed

In Nederland is een lentefeest nog vrij onbekend maar onze zuiderburen zijn er helemaal fan van. En wij ook. Deze lente dekken wij de lentetafel met een terracotta tafelkleed.
Het lentefeest is een feest voor kinderen die naar groep 3 of naar de middelbare school gaan, ter vervanging van de communie. Een intiem feestje, een feestje met betekenis en een moment van bezinning.
Lees verder

kersttafel stylen 2020

Kersttafel stylen 2020; 5x inspiratie voor een feestelijke kersttafel

Kies een kleur
Kleur is een echte sfeerbepaler. Wist je dat consumenten in een kledingwinkel op kleur winkelen? Dus eerst naar de kleur kijken en dan pas naar het model? Kleur is een sfeerbepaler bij uitstek en kleur is persoonlijk. Je kunt een kersttafel stylen in één kleurthema. Dus van kersttafelkleed tot serviesgoed tot accessoires combineer je donkere en lichtere nuances van één kleur. Ton-sur-ton noemen we dat. We zien het in de mode en in het interieur. In het nieuwe kerstmagazine van Cottona zijn tafel 2 en 4 voorbeelden van een ton-sur-ton kersttafel styling.
Lees verder

diner thuis

Restaurant design: diner thuis

In deze tijd kunnen we onze eigen kookkunsten en onze gastvrijheid weer eens laten zien. We waren misschien gewend om buiten de deur te eten maar een diner thuis is ook erg leuk. Het begint al met de voorpret; wat komt er op het menu? Koken we dat zelf of schakelen we een thuiskok in? Hoe dekken we de tafel?

Lees verder

moderne paastafel

Pasen 2020: moderne paastafel dekken

Paastafel dekken? Deze moderne paastafel vrolijkt je hele huis op. Het tafellaken in zomers geel komt uit de katoencollectie van Cottona. In deze post combineren we de gele basis met oudroze servetten uit de linnencollectie van Cottona. Van de royale servetten hebben we paashaasjes gevouwen. Leuk om samen met je kinderen te doen! In deze video de uitleg.
Het roomwitte servies (Teema) en bestek (Artik) zijn klassiekers van iittala.
Een paar takken kersenbloesem in een vaas, et volià! De moderne paastafel is klaar. Laat de proeverijtjes maar komen.

Tip! Voor de perfectionista’s onder ons. In dezelfde kleur als de oudroze servetten zijn ook sloven en schorten te koop. Instagramwaardig 😉

 

landelijke paastafel

Pasen 2020: landelijke paastafel dekken

Vers fruit, groenten en eitjes van de boer. Deze landelijke paastafel heeft een ‘vers van de boer’ sfeer door de natuurlijke materialen die gebruikt zijn. Over de lengte van de tafel een linnen tafelloper (met fijne zwarte streepjes) van Cottona. De mooie boerentafel blijft zo nog een beetje in het zicht. Ronde jute placemats in zwart voor onder de borden. Het servies met subtiel honingraat motief is van Lifestyle. Het subtiele zwarte randje past er perfect bij. De eitjes presenteer je in pure vorm, dus ongeverfd. Een grote vaas met wilgenkatjes en paasdecoratie in natuurlijke tinten maken het af. Pasen 2020 is lekker landelijk.

Tip! De ronde jute placemats (verkrijgbaar in naturel en zwart) zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Wanneer je even geen tijd hebt om uitgebreid de tafel te dekken.