thaise pompoensoep
Op de foto: linnen tafelkleed jadegroen, katoenen servet honing, leren servetring, alles van Cottona

Recept Thaise pompoensoep; herfsttafel dekken met pompoenen

Het is herfst. Een nieuw seizoen; een nieuwe tafelstyling, een lekker soep recept. Na een mooie  herfstwandeling is het heerlijk thuiskomen aan een mooi gedekte tafel. Gedekt met tafellinnen van Cottona. Uitnodigend om aan te schuiven en te genieten van een opwarmertje; Thaise pompoensoep.

Lees verder

Cafe latte lekkere koffie en trendy interieurkleur

Café latte, lekkere koffie en trendy interieurkleur

Bij Cottona wordt veel koffie gedronken. Lekkere koffie uit zo’n prachtige koffiemachine. De geur van de koffiebonen en het maalgeluid van de machine dragen bij aan de beleving van dat verse kopje koffie, speciaal voor jou gemaakt. Koffie is beleving. Niet alleen thuis maar ook in de stad zoeken we de koffiebeleving op. Steden zitten vol met hippe koffietentjes. Met een mooi interieur, knappe barista’s en blinkende koffiemachines laten ze dat kopje koffie nog beter smaken.

Lees verder

Drie snelle en lekkere recepten met zomergroenten in de hoofdrol.

Zomergroenten op tafel

Voor de warme dagen; drie snelle en lekkere recepten met zomergroenten in de hoofdrol.
Presenteer ze, ton-sur-ton, op een bedje van groen tafeltextiel.

1 Courgetti met zalm
Zomerser kun je een courgette niet presenteren. De mooiste spaghetti van courgette maak je met een Spirelli. Heb je die niet? Gebruik dan een dunschiller en snij de lange plakken daarna in dunne reepjes. Ik vind de rauwe courgetti –als salade- het lekkerst. Gecombineerd met basilicum pesto en parmezaanse kaas of een gegrild stukje zalm.

2 Koolrabi met geitenkaas
Koolrabi bevat vitamine B en C en zit lekker vol vezels. Een origineel en lekker receptje maak je zo: stoom blokjes koolrabi in 4-5 minuten gaar. Voeg er blokjes lauwwarme geitenkaas, gekruimelde walnoten en blauwe besjes aan toe. Een scheutje balsamicoazijn erbij en smullen maar!

3 Broccoli couscous
Broccoli is een superfood. Een vitaminebom met maar weinig calorieën.
Een echt zomers gerechtje is broccoli couscous. Vermaal stronkjes broccoli in een keukenmachine. Bak de broccoli kruimels  een paar minuutjes in een pan. Voeg er gehakte munt, peper, zout en een scheutje olijfolie aan toe. Walnoten en een beetje feta erover en voilà!

Bon Appétit!

cottona-artisjokrecept-02

Artisjok recept met frisse yoghurt dip

Welkom winter! De tijd om lekker bij het haardvuur te zitten, voor winterwandelingen en voor snotneuzen ; ) Wat extra weerstand kan iedereen nu goed gebruiken. Niet voor de hand liggend, maar wel heel lekker en supergezond is dit artisjok recept met frisse yoghurt dip. Lees verder

moederdag ontbijt-smoothie-cottona

Moederdag ontbijt – Smoothie recept voor een kruimelvrij bed

Je wordt wakker van gerommel en gestommel in de keuken. Je doet net of je nog slaapt want het Moederdag ontbijt wordt klaargemaakt. Terwijl jij ligt te genieten in bed stijgt de spanning in de keuken. Een ontbijt klaar maken voor mama en stil zijn is namelijk best een lastige combinatie. Dit jaar gelukkig geen kruimels in bed want de kinderen verrassen je me een heerlijke smoothie!

Lees verder

tomaten-kersen-gazpachocottona

Soep voor hete dagen – Tomaten en kersen gazpacho

De weken met tropische temperaturen zijn aangebroken. De ventilator draait op volle toeren en puffend van de hitte rond je de laatste werkzaamheden af voor de vakantie begint. Ondanks de drukte is het heerlijk om s ‘avonds met het gezin te genieten van lekker eten. Dit eenvoudige gazpacho recept is makkelijk te bereiden op dagen dat ik geen zin en tijd heb om uren in de keuken te staan. Lees verder

Paasbrunch
Op de foto: Tafelkleed linnencollectie oester, servetten damast Cottona. Foto: Mieke

Paasbrunch in Italiaanse sferen – San Daniele ham en bloemkoolmousse

Een Paasbrunch is een voor de hand liggende keuze om deze lentefeestdag te vieren. Wat is er heerlijker dan rustig wakker worden, een licht ontbijtje en – voor de liefhebber – een wandelingetje. En dan met vrienden en familie heerlijk aan de Paasbrunch. Een toepasselijk Italiaans gezegde is: ‘Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi’, wat betekent ‘Kerst vier je met de familie, Pasen met wie je wilt’. Dat is de beste tip om niet in dezelfde stressmodus te schieten als met kerst. Informeel vieren dus, met geliefden. En Italiaans, want dat is altijd goed. Lees verder