thaise pompoensoep
Op de foto: linnen tafelkleed jadegroen, katoenen servet honing, leren servetring, alles van Cottona

Recept Thaise pompoensoep; herfsttafel dekken met pompoenen

Het is herfst. Een nieuw seizoen; een nieuwe tafelstyling, een lekker soep recept. Na een mooie  herfstwandeling is het heerlijk thuiskomen aan een mooi gedekte tafel. Gedekt met tafellinnen van Cottona. Uitnodigend om aan te schuiven en te genieten van een opwarmertje; Thaise pompoensoep.

Geïnspireerd door een etentje afgelopen week bij de Thai in ons dorp èn de pompoenen bij het tuincentrum om de hoek ; )

Recept Thaise pompoensoep met kokosmelk

Ingrediënten (voor 4 personen)

– 700 gram pompoen
– 50 cl groentenbouillon
– 2 sjalotten
– 1 pepertje
– 2 tenen knoflook
– 2 limoenen
– 3 takjes citroengras
– zout en peper
– 50 cl kokosmelk
– 1 liter water

Bereiding
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Hak de sjalotten fijn, knijp de teentjes knoflook uit. Versnipper de takjes citroengras. Eén limoen rasp je, de andere limoen knijp je uit. Breng het water samen met de groentebouillon en de kokosmelk aan de kook. Voeg de pompoenblokjes, sjalotjes en knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de limoenrasp toe. Breng de soep opnieuw aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is (zonder deksel). Pureer de soep met een staafmixer. Voeg het citroengras toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste het limoensap toe. Garneer met wat kokosmelk.

Een heerlijk soepje voor gure herfstdagen. Eet smakelijk!

De prachtige keramieke pompoenen op de foto heb ik cadeau gekregen van onze overbuurvrouw, kunstenares / galeriehoudster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*