Van sommige gerechten en drankjes krijg ik direct heimwee. Glühwein bijvoorbeeld, of de kamillethee van Twinings. Ik heb het ook bij het lunchgerecht balkenbrij, dat is voor mij écht de smaak van vroeger. Lees verder
Lemon curd recept – ongecompliceerd genieten
Een lemon curd recept, daar zoek ik al lang naar. Want ik weet hoe lekker het is. Op scones, in taartjes of in bijvoorbeeld deze frisse cakerol die het heerlijk doet als toetje, onderdeel van een nieuwjaarsbuffet of -borrel of gewoon bij een kopje thee op een grijze dag. Met dit lemon curd recept maak je gelijk een ruime hoeveelheid. Enjoy! Lees verder
Recept shakshuka – lekker, makkelijk en vegetarisch
Een Shakshuka recept is instant herfst happiness. Want dan heb ik altijd enorme behoefte aan warme hapjes. Stoofpotjes. Warme appeltaart. Geroosterde pompoen. Ook Shakshuka is zo’n herfstige blijmaker. Als ontbijt (moet ik dan weer niet zo aan denken) of een uitgebreide lunch. Of als avondeten. De naam is bovendien zo intrigerend dat de kinderen best een hapje wilden proeven. En nog eentje. Werd het zomaar 1-0 voor Team Groente. Lees verder
Homemade granola –genieten in het weekend
Een recept voor homemade granola? Geven we je! Want homemade granola is makkelijk te maken en lekker. Het is ideaal voor lome zondagen of actieve zaterdagen en een topper voor zowel volwassenen als kinderen. Bij ons is homemade granola inmiddels het favoriete ontbijtje. Lees verder
Recept Mexicaans: nachos met guacamole
Een recept voor lekker mexiaans eten? Een paar jaar geleden hadden we Mexicaans afgedaan als fastfood. Maar we zien zien we de laatste jaren een sterke opkomst van concepten waarbij ‘fastfood’-gerechten tot een hoger niveau worden getild en ineens het imago van fastfood van zich afschudden. Het begon met de trend van de culinaire hamburgers. Geen kleffe broodjes maar heerlijk sappige burgers gemaakt van kwaliteitsvlees met vers gebakken broodjes. Maar daar bleef het niet bij. Zo startte topkok Ron Blaauw een zaak waarin hij uitsluitend hotdogs serveert en is er het Fritesatelier van topkok Sergio Herman. Fastfood met sterrenkwaliteit. Lees verder
Recept Sushi – maar dan als salade
Sushi is heerlijk, maar ik ben dan ook fan van de Japanse keuken. De heerlijk hartige gerechten zijn vol van smaak en vaak nog gezond ook. Ramen, yakitori, tempura. Stuk voor stuk heerlijk. Maar waar ik echt niet zonder kan is verse sushi! Vanaf het moment dat ik in Tokyo voor het eerst echt verse sushi proefde ben ik verkocht. Man, wat is dat lekker! Daarnaast is het ook nog een hele belevenis om aan een sushibar plaats te nemen en vervolgens de chef vol toewijding de heerlijkste creaties te zien maken. Voor mij de perfecte combinatie van heerlijk eten en op en top beleving! Lees verder
Recept Cheesecake Brûlée Verleidelijk lekker!
Eén van de leukste dingen van koken vind ik dat het in mijn ogen één van de beste manieren is om iemand eens even lekker te verwennen of te verleiden. En waarmee kun je een vrouw – naast chocolade – beter verwennen dan met een heerlijke cheesecake? Lees verder
Recept pastasalade – Vier het voorjaar met Orecchiette voorjaarssalade
Terwijl ik dit schrijf, geniet ik op mijn balkon te genieten van de eerste voorjaarszon. Heerlijk! Die eerste warme zonnestralen maken dat je vrijwel gelijk weer uit je winterslaap ontwaakt en weer met frisse energie richting de zomer gaat. Lees verder
Recept Eggs Benedict – Pocheren is een eitje!
Eén van mijn favoriete lunchgerechten is Eggs Benedict. Heerlijk, zo’n zacht gepocheerd eitje geserveerd op lekker knapperige toast en afgemaakt met een fluweelzachte Hollandaise saus. Voor mij is dit het toppunt van luxe eenvoud. Maar schijn bedriegt. Want zo eenvoudig als het gerecht lijkt, is het in werkelijkheid niet. Want een perfect gepocheerd eitje vergt oefening en zelf een Hollandaise saus in elkaar ‘tikken’ valt ook niet mee. Want voor je het weet schift de saus.
Streetfood: Recept Bahni Mi
Van oudsher heeft Nederland geen ‘streetfood’ cultuur. Waar in vele landen over de wereld de mensen in hun middagpauze de straat op gaan voor hun lunch, zijn we in Nederland nog altijd gehecht aan onze broodtrommel. Maar toch is ook hier de streetfood trend steeds meer zichtbaar, al is het alleen al in de vorm van de vele foodhallen en –markten in de grote steden. Lees verder