De winter vraagt om comfortfood waar je warm van wordt. Waar je blij van wordt. Stevige kost dus. De koning van de comfortfood is voor mij soep! Want zeg nu zelf, wat is er nu fijner dan een heerlijke kom warme soep na een koude winterwandeling? Lees verder
Bijzondere hapjes recepten voor feestelijke decemberavonden
Lekkere hapjes recepten zijn dun gezaaid. Iedereen kan wat kaas en worst snijden en een goeie bitterbal in het vet gooien. Een verdwaalde wrap met zalm kom je ook nog wel eens tegen op een feestje. Maar feestelijker dan dat wordt het helaas vaak niet. Lees verder
Chocolade cake recept – Drie geweldige wijn- & chocoladecombinaties
Wijn en chocolade zijn twee van de meest genoten lekkernijen in de wereld. Maar het valt nog niet mee om ze gezamenlijk te serveren. Dit komt doordat het bereidingsproces van wijn en chocolade op elkaar lijkt en bij beide hetzelfde type gist wordt gebruikt. Wijn en chocolade vechten daardoor allebei om hetzelfde stukje van je smaakpalet. Maar zijn er uitzonderingen! Daarom geef ik je deze maand wat tips voor wijnen die goed combineren met chocolade. En ik geef je een recept voor een niet te versmaden chocoladetoetje. Lees verder
Recept curry met pompoen en spinazie – comfortfood voor de herfst
Ik ben gek op curries. De lekkerste curry ooit at ik in Singapore bij Samy’s Curry Restaurant. Ik geef je deze maand een heerlijk curry recept voor gure herfstdagen waarop je wel wat comfort food kunt gebruiken. Lees verder
Recept pizza met verse vijgen – Delicatesse van eigen bodem
Na de overvloed aan heerlijk seizoensfruit van de afgelopen zomermaanden is het vanaf september ieder jaar weer afkicken. De herfst komt in zicht, het is al weer best vroeg donker en ook de nachten worden frisser. Voor mij staat september symbool voor het meest bijzondere fruit dat op Nederlandse bodem groeit: de vijg. Lees verder
Recept zomerse quiche
– Het meest veelzijdige stukje taart
Quiche is één van de klassiekers uit de Franse keuken maar nog altijd even populair als vroeger. Die populariteit heeft het gerecht te danken aan zijn veelzijdigheid en het gemak waarmee je ‘m op tafel zet. Ook hier thuis bakken we regelmatig een hartige taart, vaak met de ingrediënten die we toevallig in huis hebben.
Italiaans recept antipasti – Kleine geluksmomentjes
Er zijn weinig dingen waar ik meer van geniet dan een lekkere zomerdag op het terras met een glas wijn, lekkere hapjes en goed gezelschap. Zelfs toen ik twee jaar geleden met mijn vader in San Sebastian was om daar te dineren bij het beroemde Arzak, één van ’s werelds beste restaurants, waren het stiekem de eenvoudige maar lekkere hapjes in de pinchosbarretjes die mij het meest gelukkig maakten. En dat voor € 5 per gerechtje in plaats van € 300 voor een heel diner! Lees verder
Sate recept: Een festival van smaken
Foodfestivals zijn in. Nederlanders lijken steeds meer open te staan voor nieuwe dingen, ook op het gebied van eten. Op de traditionele festivals als Pinkpop en Lowlands speelt eten ook een steeds belangrijkere rol en wordt het aanbod steeds diverser.
Recept American pancakes – Zoet moederdag ontbijt
Dit is een perfect recept om je moeder of vrouw lekker mee in het zonnetje te zetten. Want wat is er lekkerder dan versgebakken, heerlijk zoet ruikende pannenkoekjes met vers fruit, slagroom en maple syrup als Moederdag ontbijt? Gezellig met de hele familie aan tafel. En laat de kids vooral meehelpen in de keuken, dan maak je er gegarandeerd een feest van!
Recept Lentesalade met krokant eitje
Lente op je bord
Als je de gerechten van een toprestaurant bekijkt, zien deze er vaak zó mooi uit dat het bijna zonde is om ze op te eten. Kleuren, vormen, structuren…alles is in balans. Het zijn bijna schilderijtjes op zich. Wat nog meer opvalt, is dat ieder gerecht zijn eigen bord heeft. Deze worden vaak specifiek voor dat gerecht uitgekozen, of soms zelfs andersom (de kip en het ei). Zo komt een mooi gerecht met aardse smaken op een aardewerken bord met aardse, donkere kleuren. En krijg je een fris, zomers gerechtje op een maagdelijk wit bord, zodat de kleuren van het bord afspringen. Het één vult het ander aan.