moederdag ontbijt | servies
Servies: privébezit, tafelkeed Cottona. Foto: Tom Nooijen

Recept American pancakes – Zoet moederdag ontbijt

Dit is een perfect recept om je moeder of vrouw lekker mee in het zonnetje te zetten. Want wat is er lekkerder dan versgebakken, heerlijk zoet ruikende pannenkoekjes met vers fruit, slagroom en maple syrup als Moederdag ontbijt? Gezellig met de hele familie aan tafel. En laat de kids vooral meehelpen in de keuken, dan maak je er gegarandeerd een feest van!

Handtekening Tom

Ingrediënten (voor ca. 10 pannenkoekjes van 12cm doorsnede)

  • 225 g    bloem
  • 8 g        bakpoeder
  • 1 tl        suiker
  •              zout
  • 2           eieren
  • 30 g      roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 300 ml   melk

Bereiding

  1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en een snufje zout in een ruime kom. Voeg de eieren, gesmolten boter en melk toe en klop tot een glad mengsel.
  2. Plaats een koekenpan met een klontje boter op het vuur. Bak vervolgens kleine pannenkoekjes van het beslag. Draai de pannenkoekjes om zodra de bovenkant begint te bubbelen.
  3. Serveer de pannenkoekjes met je favoriete fruit, slagroom (eventueel met verse vanille), maple syrup (of stroop) en poedersuiker.

Tip
Voeg wat kaneel toe aan het beslag en serveer de pannenkoekjes met banaan, slagroom en maple syrup. Heerlijk!

Op de foto: Tafelkleed Framboos Cottona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*