Tom Nooijen, tafellaken Damast van Cottona en servet Aubergine katoencollectie Cottona.
Tom Nooijen, tafellaken Damast van Cottona en servet Aubergine katoencollectie Cottona.

Recept curry met pompoen en spinazie – comfortfood voor de herfst

Ik ben gek op curries. De lekkerste curry ooit at ik in Singapore bij Samy’s Curry Restaurant. Ik geef je deze maand een heerlijk curry recept voor gure herfstdagen waarop je wel wat comfort food kunt gebruiken.

Bij Samy’s vermoedde ik door de Ferrari’s voor de deur dat het een iets te ‘fancy’ restaurant was. Eenmaal binnen bleek het mee te vallen: plastic meubilair, roestige ventilatoren, houten luiken en natuurlijk TL-verlichting. De bediening liep met grote zilveren emmers rond, vol met de lekkerste curries die je ooit geproefd hebt. Ze werden geserveerd op een bananenblad en eten deed je met je handen.

Curries zijn ook lekker in Nederland, gemaakt met een herfstproduct bij uitstek: de pompoen. Deze groente leent zich echt voor veel meer dan soep alleen: rooster ze eens in de oven en maak er een lekkere risotto van. Of probeer deze heerlijke vegetarische curry. Perfect om lekker op de bank te eten op een regenachtige herfstavond! Oh en als je durft gewoon met je handen!

Handtekening Tom

Recept curry – ingrediënten

1              pompoen (ca. 1 kg)
1              ui, in halve ringen
4 el          zonnebloemolie
15 g         roomboter
1              potje Korma currypasta (Patak’s)
400 ml     kokosmelk
3              tomaten, grof geneden
1              blik kikkererwten (400g), uitgelekt
100 g       cashewnoten, ongezouten
200 g       verse spinazie
peper
zout
1              bakje verse koriander

Recept curry – bereiding

  1. Snijd de pompoen in 4 stukken. Schep de pitten er met een lepel uit. Verwijder de schil en snijd de pompoen in stukken van ca. 3 cm.
  2. Verhit de olie en boter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pompoen en ui toe en bak ca. 5 minuten regelmatig roerend tot de groenten zacht beginnen te worden.
  3. Voeg de currypasta toe samen met een scheutje heet water en laat ongeveer 2 minuten meebakken.
  4. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en laat ca. 10 minuten met deksel op de pan sudderen.
  5. Voeg de tomaat en kikkerwten toe, roer goed door en laat nogmaals ca. 10 minuten met deksel op de pan sudderen.
  6. Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge pan mooi goudbruin.
  7. Voeg de spinazie toe aan de curry, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Garneer met takjes koriander en de cashewnoten.

Tip
Serveer de curry met basmatirijst, partjes limoen en pappadums.

Foto: Tom Nooijen, tafellaken Damast van Cottona en servet Aubergine uit de katoencollectie van Cottona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*