Homemade granola
Op de foto: servet Cottona linnencollectie parelgrijs. Foto: Cezanne Duijvesz

Homemade granola –genieten in het weekend

Een recept voor homemade granola? Geven we je! Want homemade granola is makkelijk te maken en lekker. Het is ideaal voor lome zondagen of actieve zaterdagen en een topper voor zowel volwassenen als kinderen. Bij ons is homemade granola inmiddels het favoriete ontbijtje.

Verandering van spijs doet eten, dat geldt ook voor het ontbijt. Toen ik in eerste instantie aan de slag ging met havermout en ongebrande noten, fronste iedereen de wenkbrauwen en wensten ze me sterkte met mijn bevlieging. Maar nu vragen ze er zelf om. Eerlijk is eerlijk, als je deze homemade granola eet, ben je voor de rest van je leven verpest. No way dat je dan nog genoegen neemt met cruesli uit het schap. Dit is zo.veel.lekkerder. Kwestie van kiezen voor een steady basis en aanvullen naar smaak. C’est tout.

Homemade granola – ingrediënten

250 gram havervlokken
75 gram noten (amandelen, walnoten, paranoten), liefst ongebrand
50 gram kokosrasp of kokosschaafsel
25 gram lijnzaad, zonnebloempitten of pompoenpitten
4 eetlepels vloeibare honing
3 eetlepels kokosolie (of andere neutrale olie)
Kaneel, gemberpoeder en kardemom naar smaak

Homemade granola – bereiding

Verwarm de oven voor op 1750C. Zet gelijk het mengsel van de honing met de olie in de oven, als deze licht verwarmt kun je deze straks gemakkelijker verwerken. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak daarna de noten grof. Meng de havervlokken, de gehakte noten, de kokos en de pitten. Doe er naar smaak kaneel, gemberpoeder of kardemom bij. Doe het warme honing-/oliemengstel erbij en meng goed. Spreid het mengsel op het bakpapier en bak de granola ongeveer 20 minuten. Tussendoor omhusselen of omroeren met een lepel zorgt voor een gelijkmatig kleurtje.

Als de granola uit de oven komt, even goed doorroeren met een lepel (of je moet van dikke brokken houden). Eet de granola met yoghurt, gedroogd fruit of vers fruit.

Tip
Blauwe bessen, frambozen, granaatappelpitjes, ananaspartjes, of gewoon banaan en appel…kijk welk fruit in het seizoen is en mix & match naar hartenlust!

Op de foto: servet Cottona linnencollectie, kleur parelgrijs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*