moederdag ontbijt-smoothie-cottona

Moederdag ontbijt – Smoothie recept voor een kruimelvrij bed

Je wordt wakker van gerommel en gestommel in de keuken. Je doet net of je nog slaapt want het Moederdag ontbijt wordt klaargemaakt. Terwijl jij ligt te genieten in bed stijgt de spanning in de keuken. Een ontbijt klaar maken voor mama en stil zijn is namelijk best een lastige combinatie. Dit jaar gelukkig geen kruimels in bed want de kinderen verrassen je me een heerlijke smoothie!

Smoothies zijn er in allerlei kleuren en smaken en zijn erg makkelijk te maken. Op een goed basisrecept kun je eindeloos variëren. Voor een fruit smoothie zijn banaan of mango geschikt als basis. Lekker zoet en stevig. Een groente smoothie maak je van rauwe (groene) bladgroenten zoals sla, spinazie of kool. Voor een goede ontbijt smoothie gebruik je havermout vanwege de vezels. Voeg wat chiazaad, lijnzaad of noten toe voor extra eiwitten. Wil je de smoothie iets luchtiger maken? Voeg dan water, (plantaardige) melk of yoghurt toe.

Vroeger aten wij thuis op Moederdag de eerste aardbeienvlaai van het seizoen. Dus als ik aan Moederdag denk, dan denk ik aan aardbeien. Hoe de Moederdag smoothie er verder uit ziet  laat je over aan de fantasie van je kinderen. Het wordt vast een lekkere zoete creatie.

moedersdag-smoothie-cottona-4

Tafelkleed damastcollectie stripes, tafelloper linnen oudroze. Beelden: Cottona

Voor de kinderen:

Smoothie – Ingrediënten
– 1 banaan
– 8 aardbeien
– 4 eetlepels havermout
– Eén handje noten of zaden
– 200 ml water, (plantaardige) melk of yoghurt
– 10 gram verse munt
– 1 tl honing, ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
– moederdag extraatje, zie bereiding

Smoothie – Bereiding
Pel de banaan en haal de kroontjes van de aardbeien. Doe alle ingrediënten (behalve de verse munt) in een keer samen in de blender en mix dit 2 minuten tot een romige smoothie. Voeg naar smaak de verse munt toe.

Schenk de smoothie in een mooi groot glas. Maak het af met een feestelijk rietje en een toefje verse munt. Verras mama met een beschuitje erbij met aardbeienjam in de vorm van een hartje. Ruim de keuken op ; ) en vergeet de moederdag cadeautjes niet.

Fijne Moederdag!

moedersdag-smoothie-cottona-1

Tafelkleed damastcollectie stripes, tafelloper linnen oudroze, katoen servet groen. Beelden: Cottona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*