cottona-gevulde-portobello-2

Diner voor twee
– Gevulde portobello met Roquefort

Al is de portobello nog zo verantwoord (met één portobello heb je al de helft van je portie groenten binnen), de kinderen zijn er niet zo’n fan van. Daarom is dit recept erg geschikt voor een diner voor twee.

Portobello is een sjieke naam voor een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Die benaming wekt wellicht de indruk van een luxe delicatesse maar de portobello is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Boodschappen uitladen, schort om en aan de slag. Meer dan 30 minuten heb je niet nodig voor dit heerlijke gerechtje. De tafel aankleden doe ik in een bijpassende herfstsfeer. Ik heb gekozen voor een tafelkleed en tafelloper uit de linnencollectie  van Cottona. Kaarsjes aan, flesje wijn erbij, genieten van elkaar en smullen maar.

Gevulde portobello ingrediënten

4 portobello’s
1/2 peer
50 gram Roquefort
1 sjalot
2 teentjes knoflook
handje walnoten
verse of gedroogde tijm

Bereiding van de gevulde portobello’s

Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de portobello’s schoon met een borsteltje. Heb je geen borsteltje? Geen probleem, een stukje keukenpapier werkt ook goed. Verwijder de stelen met een mesje en strijk het hoedje in met olijfolie. Zet de portobello’s met de bolle kant alvast op de bakplaat.
Snijd het sjalotje en de twee teentjes knoflook heel fijn en verdeel ze in de holtes van de portobello. Strooi hier de (gedroogde) tijm over. Beetje peper toevoegen en een paar druppeltjes olijfolie. De portobello’s mogen alvast 10 minuten in de oven.

Ga ondertussen verder met de vulling. Snij de halve peer in kleine blokjes. Hak de walnoten grof. Haal de portobello’s na 10 minuten uit de oven. Meng de peer met de grof gehakte walnoten en schep het mengsel met een lepel in de portobello. Verbrokkel de Roquefort en strooi deze als laatste laag in de portobello’s. De portobello’s mogen nog eens 5 minuten in de oven.

Serveer er een lekkere salade bij en gebruik als dressing een scheutje walnotenolie.

Maak er een gezellig avondje van!

cottona-portobello-1

Op de foto: Tafelkleed linnencollectie mokka, tafelloper oester. Beelden: Cottona

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*