terracotta tafelkleed

Lentefeest met terracotta tafelkleed

In Nederland is een lentefeest nog vrij onbekend maar onze zuiderburen zijn er helemaal fan van. En wij ook. Deze lente dekken wij de lentetafel met een terracotta tafelkleed.
Het lentefeest is een feest voor kinderen die naar groep 3 of naar de middelbare school gaan, ter vervanging van de communie. Een intiem feestje, een feestje met betekenis en een moment van bezinning.

De kinderen oefenen een voordracht, een liedje, dansje of gedichtje. Ouders vertellen wat zij hebben geleerd van hun kind. Het is een feestje waarbij je als ouders bewust nadenkt over wat je belangrijk vindt voor je kind. Na het ‘officiële’ gedeelte is er tijd voor cadeautjes, lekker eten en een feestje. Dit jaar kiezen wij voor een lentetafel met als basis een terracotta linnen tafelkleed.

Terracotta is helemaal in dit jaar. We zien deze kleur terug in alle interieurbladen, op de muur, in woonaccessoires en op tafel. Terracotta combineert mooi met allerlei andere klei- en grijstonen maar ook met fel oranje, donkerbruin en roomwit kun je bijzondere combinaties maken.  Dit terracotta tafelkleed is behalve erg mooi ook praktisch want op 95 graden wasbaar. Houd je net als ons van een nonchalante linnenlook?  Dan laat je het tafelkleed na wassen licht vochtig drogen op tafel. Et voilà de tafelstyling kan beginnen.

Bij een lentefeest hoort natuurlijk ook lente op tafel. Seringentakken of takken van de gele brem zorgen voor een instant lentesfeer èn heerlijke geur in huis. Serviesgoed van aardewerk in mooie natuurtinten en gerecycled glaswerk combineren hier mooi bij. Met placemats en accessoires van jute of bamboe maak je het af.

Zoek je nog naar een leuke indoor activiteit? Bij dit thema past terracotta potjes verven natuurlijk heel goed 😉 Leuk voor alle leeftijden. Op pinterest vind je heel veel inspiratie. Na het eten genieten we van de natuur en maken we een mooie wandeling.

Lentefeest, een intiem feestje, veilig thuis, even stil staan bij de kids en hun ontwikkeling. Iets om naar uit te kijken, aandacht voor elkaar. Wat ons betreft, ook al heb je geen kinderen in groep 3 of 8, viert iedereen deze lente een lentefeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*