Damast tafelkleed
Detailfoto van Cottona bij de Hermitage Amsterdam. Foto: Cottona

Damast – tafelkleed als kunst

Er gaat niks boven een tafel met een tafelkleed van damast. En natuurlijk vinden we onze eigen tafelkleden het mooist 🙂 Maar kunst? Dat gaat ons wel erg ver. Hoewel…we zijn steeds vaker in te vinden in musea en daar zijn we natuurlijk apetrots op!

Mooi hoogtepunt van vorig jaar was onze bijdrage aan de expositie in de Hermitage Amsterdam, voor de tentoonstelling ‘Dining with the tsars’. Hiervoor maakten we prachtig damast classic op maat in roomwit. Nu zijn we te zien in het Gemeentemuseum, bij de tentoonstelling ‘Nederland dineert’, waar je wordt rondgeleid door vier eeuwen tafelcultuur. En krijg je geen genoeg van antiek damast? Dan moet je naar het Rijksmuseum, daar vind je een enorme en prachtige collectie. Dit jaar is Cottona ook nog te zien in Meermanno, een museum waarin de tentoonstelling ‘Aan tafel!’ aandacht besteedt aan tijdschriften en boeken over koken. In opdracht van Bob Takes maakten wij een tafelkleed van damast op maat. Tenslotte zijn wij trots op onze samenwerking met de Butler Academy, voor hen maken wij regelmatig damasten tafelkleden op maat.

Samenwerken met kunstenaars, musea en bedrijven is prachtig. Maar we worden ook nog steeds oprecht blij van een foto in ons gastenboek van een prachtig gedekte tafel bij mensen thuis!

Damast tafelkleed: Museum kader

De damasten tafelkleden van Cottona voor Hermitage en museum Meermanno, plus een krantenartikel van de Butler Academy met onze damasten maatwerk tafellakens van 10 (!) meter lengte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*