Impressie van de tentoonstelling. Te bewonderen t/m 1 maart 2015.

Damast voor Hermitage Amsterdam – Dining with the Tsars

Het was ergens in april toen de aanvraag binnenkwam. De Hermitage Amsterdam deed een offerteaanvraag voor damast voor een nieuwe expositie waarin de serviezen van de Tsaren in de spotlight staan. Wow! Na de nodige mails en telefoontjes met onze vaste huisweverij en overleg met de Hermitage krijgen we een aantal weken later groen licht: Cottona gaat het damast verzorgen voor de nieuwe tentoonstelling Dining with the Tsars. Een droomopdracht!

Achter de schermen bereiden we alles nauwkeurig voor. Speciaal voor de Hermitage laten we ons damast Classic weven in roomwit. Dat betekent veel overleg met onze huisweverij, want roomwit is geen lichtgeel, ook geen beige en ook geen offwhite. Ander punt zijn de ‘tafels’: dit zijn eigenlijk mini-podia, het grootste is 550 x 370 cm en geschikt voor 24 couverts. We leveren hiervoor bijzonder maatwerk: damasten kleden met geplooide tafelrokken voor in totaal tien tafels. Al met al een flinke uitdaging voor ons atelier, maar dankzij hun vakkennis en enthousiasme (ik ben echt trots op ze!) klaren we de klus.

Cottona Hermitage damast  tafellaken op maat

Installeren bij de Hermitage Amsterdam

Installeren damast bij de Hermitage Amsterdam

Het installeren van de tafelkleden is een spannende dag voor ons allemaal. We gaan met een team naar Amsterdam. In totaal krijgen tien tafels Cottona damast. We brengen tafelbeschermers aan en stofferen de tafelbladen. De tafelrokken bevestigen we ter plaatse. Tenslotte stomen we de kleden, zodat de laatste kreukjes eruit zijn. Een enorm precisiewerk, want het moet tot op de centimeter kloppen en we kunnen daar niet zomaar een zoom inkorten. Maar het lukt en we gaan helemaal enthousiast (en moe!) naar huis.

Cottona Hermitage uitnodiging tentoonstelling

De uitnodiging voor de pre-opening

Pre-opening Dining with the Tsars – Hermitage Amsterdam

3 September was de preopening: een avond waarop alle mensen die hebben meegewerkt aan de tentoonstelling de primeur krijgen. Een feestelijke, informele avond waarop iedereen trots is op de gezamenlijke prestatie. We krijgen een rondleiding en gaan op in de verhalen over de tafelcultuur van de Tsaren en de historie van de pronkserviezen (in totaal maar liefst 1.034 delen) die ‘onze’ tafels sieren. Het resultaat is adembenemend: de ontwerpers van de tentoonstelling hebben zo’n geweldige sfeer gecreëerd! De serviezen zijn meer dan 200 jaar oud, maar door de styling (met taarten van macarons en een duizelingwekkende kroonluchter) ziet het er ook weer heel eigentijds uit. We waren allemaal erg onder de indruk en we zijn natuurlijk enorm trots dat we deel uitmaken van zo’n mooi project.

Cottona Hermitage tafels dekken tentoonstelling

Tafel? Meer een podium!

Nu in de collectie: Limited Edition Damast Hermitage

Om ook thuis in de sferen van de Hermitage te blijven, hebben we dit roomkleurige damast tijdelijk in onze collectie. Prachtig als tafelkleed, natuurlijk verkrijgbaar met bijpassende tafellopers en servetten. Voor een superstylish gedekte tafel voor een huwelijksdiner, kerst of andere bijzondere gelegenheid. De tafellakens zijn er in de bekende standaardmaten, maar kunnen ook helemaal op maat gemaakt worden. Neem snel een kijkje in de shop, dan dineer je binnenkort ook in de sferen van Dining with the Tsars!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*