Mooi! Plaid Kyaari Graphite throw van Designers Guild. Foto: Designers Guild

De mooiste winter plaids voor 2015

Winter is één van mijn favoriete seizoenen. Wat is nu lekkerder dan het binnen gezellig, warm en knus maken? Met de stress van de kerst achter me is het heerlijk op de bank, met kaarsjes, kaasjes en een fijne plaid. Plaids zijn het perfecte winteraccessoire voor in huis. Bij ons heeft iedereen zijn eigen lievelingsexemplaar, regelmatig vul ik ze aan met een nieuwe. Het is zo’n instant stylingding dat je ook nog eens veelvuldig gebruikt, perfect aankoopargument toch?

Plaid Elvang

Fijne stapel plaids van Elvang

De perfecte plaids – Elvang

Ze worden gemaakt in Peru, van überzachte alpacawol. Ze zijn fair-trade, maar dan op een goede manier. Bovendien zijn ze hypo-allergeen, dat scheelt de gevoelige types onder ons een hoop niesbuien. ‘De luxury’ is het meest klassieke model, verkrijgbaar in alle mooie interieurkleuren. Mijn favorieten? De Luxury in oudrose (past mooi bij de burgundy-trend van deze winter) en de plaid met het zigzag dessin. De plaids zijn verkrijgbaar in de webshop Deense Dingen.

 

Designers Guild plaid close up

Mooi! Plaid van Designers Guild

De perfecte plaids – Designers Guild throws

Designers Guild is nog altijd onverminderd prachtig en tijdloos. Ze zijn niet alleen groot in gordijnen en behang, maar hebben ook iedere winter de meest prachtige dekentjes in hun collectie. Mooi vind ik de Kyaari Graphite throw. Het is een mooie introvert gekleurde plaid, grof gebreid, opengewerkt en met franjes. Dit kleed is te bestellen bij www.beumersateliers.nl

 

Baumann plaid Eluis stoel

Het summum van luxe: de plaid van Création Baumann

De perfecte plaids – Création Baumann Eluis

Deze plaid was het covermodel van vele woontijdschriften. Niet gek, want het is écht wat anders. De plaid heeft een diamantpatroon en valt prachtig. Gemaakt van hoogwaardige wolgarens, mooi gesmockt. De plaid is van het Zwitserse Création Baumann, kost een whopping € 717,- en is verkrijgbaar in elf mooie kleuren. Voor mij is deze plaid ‘out of my league’, maar een mens mag dromen toch? De plaids van Création Baumann zijn verkrijgbaar bij www.beumersateliers.nl

 

iittala-taika-plaid-1

Iittala plaid Taika

De perfecte plaids – Iittala

Dat Iittala niet alleen servies en glaswerk maakt, is misschien nieuw voor je. Toch is het zeker de moeite waard om te kijken wat dit finse topmerk nog meer in huis heeft. De plaid Taika bijvoorbeeld. Dit kleed met grafische print past bij het gelijknamige servies. Er zijn ook bijpassende kussenhoesjes bij verkrijgbaar. Heerlijk kneuterig en een tikkeltje tuttig natuurlijk, een servies met bijpassend kleed en bijpassende kussenhoesjes. Maar mij maak je er blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*