Ik ga op vakantie en ik neem mee…stoffen!

Mensen die mij kennen, weten het: als ik op vakantie ga, kan ik niet terugkomen zonder een mooie lap stof of tafelkleed. Het liefst koop ik op kleine marktjes, in souks of in van die ouderwetse stoffenwinkeltjes met dito dametjes. Ik vind het geweldig om later nog eens te koken in de stijl van het land en de tafel te dekken met het bijbehorende kleed. Het is zoiets als foto’s kijken, maar dan met meer zintuigen. Graag laat ik je wat bestemmingen zien, met mijn associaties voor stoffen en styling.

vakantie inspiratie stoffen afrikaans katoen

Bron: Pinterest en Cottona

Stoffen uit het Zuiden

De kleuren van deze collage brengen me direct terug bij onze reis naar Egypte. De kleuren en prints van de traditionele stoffen (die overigens in Nederland gemaakt worden), de geuren, de levendigheid van het buitenleven…het komt allemaal terug als ik dit zie. De stoffen van onze eigen katoencollectie in saffraan, olijf, paprika en honing maken, samen met de nodige accessoires de tafel in Afrikaanse stijl compleet.

vakantie stoffen inspiratie oosters glamour satijn

Bron: Pinterest en Cottona

Stoffen uit het Oosten

Onze reis naar China was overweldigend en indrukwekkend. Ik genoot van de traditionele cultuur en de gebruiken. En natuurlijk stonden ook wij op die beroemde muur…De sfeer van toen breng ik op tafel met een strakke styling en stoffen in basiskleuren. De tafellopers liggen kaarsrecht, de stof heeft een glans die herinnert aan de geisha’s met hun traditionele gewaden. Ook mooi: één papegaaibloem als knallend kleuraccent bij deze verder sobere tafelstyling. En vergeet niet om vork en mes te verwisselen voor stokjes!

vakantie stoffen inspiratie engeland frankrijk linnen

Bron: Pinterest en Cottona

Stoffen dicht bij huis

Met de kinderen kiezen we vooral voor bestemmingen in Europa. Tot het moment dat zij ook groot genoeg zijn om de wereld te ontdekken. Ook in Frankrijk en Engeland is genoeg moois te vinden. Op brocantemarkten kijk ik mijn ogen uit en scoor ik soms een ouderwets kanten tafelkleed of antiek beddengoed. En in Engeland vind ik de traditionele countryside inspirerend. De stoffen en materialen zijn natuurlijk en ingetogen, voor een landelijke uitstraling. De lokale specialiteiten zijn allerminst bescheiden: leve de high tea met scones, sandwiches en heerlijke Petit-fours.

steden inspiratie stoffen damast

Bron: Pinterest en Cottona

Stoffen in de stad

Eens per jaar gaan we op citytrip. Samen. Het is zo’n bijpraat- en bijtankweekend dat erg inspirerend is. We struinen musea en restaurantjes af. En genieten van de luxe hotelsfeer. Damast is de stof die hier door zijn luxe uitstraling zeker bij hoort. Door in de styling te kiezen voor bijvoorbeeld een luxe wijnkoeler en mooie langstelige glazen, krijg je ook thuis een beetje het Big Apple gevoel.

En jij?

Waar ga jij dit jaar naartoe op vakantie? En wat neem je graag mee naar huis?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*