Inspiratie tafelen: interieurbeurs Maison et Objet

Afgelopen maandag zijn we voor een dosis ‘inspiratie tafelen’ naar Parijs geweest. Naar onze favoriete beurs: Maison et Objet. In onze branche een van de mooiste beurzen vind ik. Alle toonaangevende mooie merken staan er. Tafellinnen, serviesgoed, tafeldecoratie, kerstdecoratie, meubels, designartikelen, textiel en bijzondere interieur objecten, je kijkt je ogen uit.

Ik krijg enorm veel energie van zo’n dag. Ik word enthousiast van alle mooie spulletjes en de leuke gesprekken. We filosoferen over wat we nog met ons merk Cottona willen in de toekomst en zien ook wat we absoluut niet willen. Onze persoonlijke smaak blijft de leidraad in onze collectie. Zouden we dat zelf op tafel leggen? Voor dat geld? Is de kwaliteit goed? Klopt dat plaatje dan wordt het opgenomen in onze collectie.

Kerst inspiratie
We zijn al druk bezig met voorbereidingen voor de feestdagen. De photoshoot voor het nieuwe kerstmagazine is altijd in de zomer. Bij Maison et Objet ook veel kerstinspiratie. Vorig jaar zagen we al veel luxe advent kalenders en deze is ook leuk:

Meer kerstinspiratie in oktober in ons nieuwe kerstmagazine.

Servies inspiratie
Serviezen,  je kunt er niet genoeg van hebben. Zo mooi. Ik kan echt verliefd worden op een mooi servies. Borden worden tot in detail bekeken. Waardering voor de ambacht. Moeilijk om weer terug in het schap te zetten. Hebben hebben, dat gevoel…
We zijn al fan van het Franse serviesmerk Gien. Maar ook Mateus, het aardewerken servies met het bubbel randje is bijzonder mooi. Ontworpen in Zweden, handgemaakt in Portugal.
Ik zie meteen het plaatje voor me met het tafellinnen van Cottona. Mag het voor jou wat hipper en iets minder serieus? Dan is het servies Cosmic, een samenwerking van jeansmerk Diesel met Seletti, misschien iets voor jou. Heb je meteen een mooi gespreksonderwerp te pakken. Mooie authentieke merken zoals Falcon, emaille servies, maken een comeback.

Tafeldecoratie inspiratie
Rotan, riet, aardewerk, linnen, katoen, jute, hout. We zien eigenlijk alleen maar natuurlijke materialen op tafel. In de hoofdrol diepe rijke kleuren tafellinnen zoals honing geel, indigo blauw, donkergroen, burgundy paars, brons, zwart en donkergrijs. Pastelkleuren en lichte tinten hebben een bijrol dit seizoen.

Deze mooie ronde placemats zijn binnenkort verkrijgbaar bij Cottona. In naturel en zwart.
Leuk als sinterklaas of kerstcadeautje of een cadeautje voor jezelf.

We hebben deze mooie dag afgesloten met een heerlijk diner bij Valet in Chantilly. Een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*