tuintafelkleed

Kleur op de tuintafel – tuintafelkleed in UV bestendige stof

Buitenstoffen zijn anders dan stoffen van katoen of linnen. Ik zie vaak, bij woonreportages op tv in woonbladen of online, de meeste mooie linnen tafelkleden op de tuintafel liggen. Je moet je alleen niet vragen hoe die kleden eruit zien na een zonnige zomer. Zonlicht en linnen of katoenen stoffen zijn geen goede combinatie. Katoen en linnen verbleekt snel in de zon. Daarom hebben wij al sinds de start van Cottona een fijne collectie outdoorstoffen, die met glans de Europese zomers doorstaan. De stof, gemaakt van Dralon, is goed bestand tegen zonlicht en snel droog na een regenbuitje. Je kunt het tafelkleed daarom gerust buiten laten liggen. Bovendien is deze stof met Teflon behandeld waardoor vlekken er niet direct intrekken. Dus mocht er een glaasje wijn omvallen dan kun je de vlekken met een tissue opdeppen.

Buiten tafelen is genieten, niet alleen ‘s avonds. Ontbijten in het ochtendzonnetje vind ik de perfecte start van een vrije dag. Eerst even naar de bakker voor wat lekkers. Of we doen het anders en bakken een stapel ontbijtpannenkoekjes. Het is echt een werkje van niks, maar het is heerlijk en smaakt naar een luxe hotelontbijtje. Dan is het nog een kwestie van alles opstapelen op een groot dienblad en inchecken op het terras. Met krant, tijdschrift, zonnebril, parasol en geliefden. Het is de ideale start van een dag waarop niks moet, behalve genieten van de zon en elkaar. Een soort mini-vakantie in eigen tuin.

De tuintafel krijgt een lekker royaal tuintafelkleed in een zomerse kleurtje. Nieuwe kleuren in de collectie van Cottona dit jaar zijn: lichtgrijs, streepje geel/strand en streepje marine/zand.
De kleuren zijn onderling mooi te combineren. Streepje geel zorgt zelfs op een bewolkte dag voor een vrolijk zomerse tafel.

Voor je het weet gaat het ontbijt over in de lunch. Want buiten tafelen kan best de hele dag duren. Vers brood, lekker beleg, plukje salade, glaasje wijn. ’s Avonds roosteren we een stukje vlees of een vers visje. De groente komen ook van de grill. Als het nog later wordt en de kinderen op bed liggen, gaan de fakkels aan. Met een fijn muziekje of het geluid van de vogels nemen we de dag nog even door. Intens tevreden gaan we naar bed. Op naar weer zo’n schitterende dag met niks speciaals maar daardoor juist heel bijzonder.

Maak je zomer een stukje zonniger en praktischer, kies hier nu jouw nieuwe favoriete tuintafelkleed van Cottona.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*