Foto's: Cottona

Linnen stoffen – de lente binnen handbereik

We staan op Cottona HQ al in de zomerstand. Achter glas dan, want zodra we onze neus buiten de deur steken, komen we daar direct op terug. Dan gaat de jas weer aan (en de handschoenen ook). Maar dat het weer lente wordt, dat valt niet te ontkennen. Zeker niet na ons mini-morfose van afgelopen week en het heer-lij-ke weekend. Dit keer hebben we graag met je over de lentelook bij uitstek: linnen stoffen.

Alles gaat in golfbewegingen, ook de rise & fall van linnen stoffen. Een paar jaar hoorde je er niemand over, ging het vooral over glans, volle en zware stoffen. Maar sinds vorig jaar zie je het steeds meer terug. Linnen is weer aan een opmars bezig en komt terug van voor mij nooit weggeweest.

Linnen beddengoed Marcel Wanders

Linnen beddengoed van Marcel Wanders – Foto: Pinterest

Linnen stoffen – beddengoed

Het ontwerp van Marcel Wanders vind ik gedurfd en als ik de foto zie, denk ik aan een heerlijk bed en een ongestoorde nachtrust. De kreukels zitten er standaard in (yay, dat scheelt strijken!) en het is afgewerkt met rafelige randjes. De onderkant is katoensatijn, dat vind ik persoonlijk wat minder maar veel mensen vinden het geweldig. De toepasselijke naam is Creases & Caresses en het is onder andere hier verkrijgbaar.

Linnen overgordijnen

Linnen overgordijnen, mooi transparant en toch warm. Foto: Pinterest

Linnen stoffen – gordijnen

Linnen gordijnen vind ik ook prachtig. Het licht valt mooi door de lichtgeweven stof maar tegelijkertijd is het echt een overgordijn. Het mooist vind ik het als rijkgeplooid overgordijn, maar linnen vouwgordijnen vind ik in een klassiek interieur ook mooi. Ook hier weer een voorkeur voor de grijze tinten. Beumers Ateliers heeft een ruime collectie prachtige linnen gordijnstoffen.

Linnen stoffen – tafellakens

Natuurlijk ligt er bij ons deze dagen veel linnen op tafel. Zeker na de introductie van onze natuurlijk linnen lijn vorig jaar zijn er maar weinig dagen dat er nog wat anders op tafel ligt. Ik hou van de natuurlijke uitstraling, het onregelmatige, de kleur. Wat minder gecharmeerd van de kreukels en houd je het liever glad & netjes? Kies dan voor ons hotellinnen, ook prachtig!  Linnen tafellakens zijn prachtig voor de komende paasdagen, bijvoorbeeld gecombineerd met pastelkleurig servies.

Linnen blouse

Linnen blouse met fijn streepje. Foto: Pinterest

Linnen stoffen – fashion

Ik hou van mode, maar dan wel op mijn manier. De tijd van klakkeloos trends volgen heb ik wel gehad. Liever kies ik voor tijdloos, met hier en daar een uitspatting. Linnen blouses draag ik graag en veel. Liever wel die zonder al teveel opsmuk, al kan ik ook vallen voor van die tunieken met borduursel (liefst ton sur ton). Favoriet is er eentje van deze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*