naaiatelier

Naaiatelier – kloppend hart van Cottona

Toen we begonnen met Cottona, hadden we het geluk dat we al vanaf dag 1 met ons eigen naaiatelier konden werken. Dat van mijn partner Marc, van Beumers Ateliers. In het naaiatelier werken geschoolde mensen die met veel kennis van zaken en liefde voor het vak achter de machine zitten.

In de afgelopen jaren hebben ze bewezen de drijvende kracht achter ons merk te zijn. De dames – want het is echt geen mannenwereld – van het naaiatelier zijn ervaren coupeuses die precies weten hoe ze met de verschillende stofsoorten om moeten gaan. Want linnen verwerken is wat anders dan een gladde glamourstof.

Een detail waaraan je het vakmanschap herkent, is de luxe schilderijzoom. Het ziet er prachtig uit en het kleed valt ook mooier. Zelf ben ik inmiddels zo ver beroepsgedeformeerd dat ik in ieder restaurant direct het kleed inspecteer 🙂 Grote ovalen tafelkleden op maat zijn ook een vak apart. Die maken ze met de tuinmansmethode, waarbij ze met behulp van twee spelden, een touwtje en een potlood een perfecte ellipsvorm maken. Andere vormen, zoals driehoeken of zeskanten (geen vorm is te gek!) maken ze met een papieren mal. En wist je dat er zelfs complete parasols ons naaiatelier verlaten?

Ons atelier: een team om trots op te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*