Tattoo karpet voor B.I.C. ontwerp Edward van Vliet. Foto: BeumersAteliers

Passie voor textiel – vloerkleden van Edward van Vliet, Dutch Design en Hella Jongerius en Danskina

Mijn enthousiasme voor stoffen en textiel deel ik met mijn partner Marc. Hij is de de eigenaar van Beumers Ateliers in onze woonplaats. Vloerkleden vinden we allebei leuk en interessant omdat het je hele interieur met één item direct een hele nieuwe look geeft. Graag wil ik je in deze post wat trends laten zien, ik neem je mee langs de mooiste vloerkleden van deze winter.

 Vloerkleden – van harig naar vlak

Grote, harige kleden maken plaats voor vlakke weefsels als kelims en tweed. Ook nieuw: franjes. Daarnaast hoeft je kleed niet meer netjes in het gareel te liggen, het mag allemaal wat losser en speelser. Schuin eronder, meerdere kleinere kleden in verschillende patronen of texturen bij elkaar…het mag allemaal. Leuk!

 

vloerkleden bic Beumers Ateliers Cottona blog

Foto: Cottona

Vloerkleden – Ik hartje Edward van Vliet

Edward van Vliet is één van mijn favoriete Nederlandse ontwerpers. Hij is een meester in het maken van de vertaalslag van iconische Arabische patronen naar een eigentijdse grafische versie. Voor karpettenmaker B.I.C. maakte hij het Tattoo karpet dat je ziet in het grote beeld boven deze blogpost. Het heeft afbeeldingen die doen denken aan koikarpers en waterlelies. Het kleed is er in een stoere, jeansachtige stof of in helder blauw. De ontwerpen van Edward van Vliet herken je aan zijn ‘handschrift’ , of hij nu een kleed ontwerpt, stoffen of meubels.

vloerkleed Carpet Sign Tweed Beumers Ateliers Cottona blog

Foto: Cottona

Vloerkleden – Dutch design van Carpet Sign

Carpet Sign heft ook prachtige vloerkleden, bijvoorbeeld hun nieuwe Tweet collectie. Door een speciale manier van weven ontstaat een onregelmatige structuur die doet denken aan de ouderwetse tweedstoffen. Het frivole ranje geeft het vloerkleed een leuk extraatje. De kleden van Carpet Sign zijn gemaakt van verschillende materialen en bestaat uit prachtige pastels, rijke naturelle en diepe kleurmengingen.

vloerkleed Danskina Hella Jongerius Beumers Ateliers Cottona blog

Foto: Cottona

Vloerkleden – Hella Jongerius en Danskina

Wat krijg je als je een topontwerper en een topmerk met de focus op vernieuwend materiaalgebruik met elkaar combineert? Een serie prachtige karpetten! Hella Jongerius en Danskina kiezen voor prachtige kleuren, eerlijk gemaakt van onverwachte materiaalcombinaties van bijvoorbeeld wol en kurk.

Vloerkleden – Beumers Ateliers

Beumers Ateliers is dealer van bovenstaande merken. Daarnaast vind je hier nog een veel groter assortiment prachtige vloerkleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*