Pretty in paisley – Nieuw damast

Pretty in paisley – Nieuw damast

Mijn hart gaat sneller kloppen van mooie motieven. En het werd weer tijd voor een nieuwe toevoeging aan onze damastcollectie. Met trots presenteer ik ons nieuwe damast Paisley!

Het motief is vernoemd naar de Schotse stad Paisley, maar werd al eerder gebruikt door de Perzen, die het naar India exporteerden. Voor mij straalt Paisley vooral kracht uit. Het is een geen bloem en geen grafisch dessin, maar zit er tussenin en is altijd goed. Het is prachtig als behang, maar ook het shortje met paisleyprint vind ik geweldig.

Het is klassiek maar ook eigentijds. Je zag het vroeger veel op klassieke sjaals, maar ook in de flower powertijd was Paisley hipper dan hip. Ik vind het een geweldig motief dus toen het inderdaad tijd werd voor een nieuw dessin damast, was de keuze snel gemaakt. Bij dit nieuwe damast is het patroon, net als bij de andere overigens, geweven. Daardoor blijft het mooi en komen de glans en de stofeigenschappen mooi tot hun recht. Ik zie ons nieuwe damast tafellaken voor me bij een op en top klassiek gedekte tafel met zilver, porselein en klassieke gerechten. Tegelijkertijd is het spannend en jong bij een robuust aardewerk servies, of bij strak en uitbundig gekleurd porselein. Voor mij is paisley een oermotief dat altijd blijft. Herinnerend aan vroeger, maar door onze uitvoering in prachtig hagelwit weer helemaal van nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*