Tafellaken Dutch Design Week Cottona blog
Tafellaken van Annemarij van Harten op de Dutch Design Week. Foto: Mieke Bos

Tafelkleden, maar dan anders

Mijn voelsprieten staan altijd uit. Of ik nu thuis een tijdschrift lees, op vakantie ben of door de supermarkt loop…inspiratie is overal. Soms zoeken we het ook bewust op. In Eindhoven is ieder jaar de Dutch Design Week en dan ben ik net een kind in een snoepwinkel. Het liefst ga ik naar alle exposities, volg ik workshops en struin in over Strijp-S (een inspirerend stukje Eindhoven waar veel creatieven met allerlei achtergronden werken in kleine ateliers). Het wil niet zeggen dat alle ideeën gelijk hapklaar ingezet kunnen worden als mogelijke nieuwe collectie. Het is meer dan dat: het is mooi om trends te spotten in hele ruwe vorm. En ik vind het super om aanstormend talent te zien en er een praatje mee te maken.

Jurk of kleedje?
De collectie WearWare van Annemarije van Harten is zo’n ruw ontwerp dat me aanspreekt. Zij combineert mode met homeware op een nieuwe en onverwachte manier. Experimenteel, maar leuk om te zien.

ddw_ff7ebd19cc19b3d5a72b68d1290445468_4m

Foto: Annemarij van Harten

Tafelkleed van siliconen
Een kleed van siliconen, gemaakt naar een houtsnede uit de 15e eeuw van Albrecht Dürer. Natuurlijk is dit niet iets wat snel in de winkel ligt, maar als kunstwerk en als inspiratiebron erg mooi!

Durerkleedoverview

Foto: deJongeKalff

Tip: Het Rijksmuseum heeft een grote collectie antiek tafellinnen en damast. Beslist een bezoekje waard!

Bloemen op het kleed
Nienke Sybrandy maakt prachtige tafellakens. Ze kwam op het idee omdat ze regelmatig boeketten bloemen onder het kopieerapparaat van de supermarkt legde. De stapel kopiën groeide en ze kwam op het idee om de bloemen als een dessin te laten weven. Het resultaat? Het boeket dat ooit op tafel stond, werd de onderlegger voor een ander boeket. Het is natuurlijk heel wat anders dan de effen basics van Cottona, maar ik vind het een erg mooi idee!

tafelboeket02

Foto: Nienke Sybrandy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*