Tafelkleed op maat – inspirerende voorbeelden in tafelstyling

Maatwerk. In interieurs is het al bijna vanzelfsprekend. Want natuurlijk mag je bij die nieuwe tafel zelf de vorm, houtsoort en poten kiezen. Maar wat als je een tafelkleed zoekt op die mooie ronde, ovalen vierkante of extra lange tafel? Dan is de keuze zéér beperkt en ronde en ovalen kleden zijn al helemaal onvindbaar. Dankzij ons eigen atelier bieden wij al sinds 2009 een tafelkleed op maat. Deze worden door de mensen in ons eigen atelier snel en vakkundig gemaakt van stoffen die we op voorraad hebben. Vaak zien we naderhand prachtige foto’s in ons gastenboek van prachtig gestylde tafels met onze maatwerkkleden als stralend middelpunt. We hebben een paar mooie uitgekozen om te laten zien, bij wijze van inspiratie. Kijk je mee?

Cottona paars tafellaken op maat ovaal

Ovalen tafelkleed op maat

Ovaal tafelkleed op maat

Ovalen tafels zijn hot. In een modern interieur is de bekende designklassieker Tulip van Eero Saarinen uit 1957 nog steeds mijn favoriet. In een klassiek interieur gaat mijn voorkeur uit naar een robuuste kloostertafel met draaipoten, gemaakt van oud eiken. Of naar een elegante tafel met Queen Ann pootjes zoals op de foto. Wij hebben in de webshop keuze uit twee soorten ovalen tafellakens, de ellipsvorm en een ovaal met rechte zijkanten. Dit onderscheidt ons van andere aanbieders die met mallen werken (en je dus geen voorkeur kunt uitspreken) en een aanzienlijk langere levertijd aanhouden. Bij ons heb je je ovalen tafelkleed, naar eigen smaak en stijl, binnen drie dagen in huis.

 

Cottona tafelloper op maat zwart

Tafelloper op maat

Tafelloper op maat

Een tafelloper is mooi om je tafel buiten de maaltijden om mooi aan te kleden. Het is gewoon een kwestie van een kleur en een materiaal kiezen die bij je interieur(stijl) past. Met het oog op de komende feestdagen is een tafelloper op maat uit onze glamourcollectie prachtig, mooi gestyled met accessoires in goud, zilver en glas. Voor een chique diner is de tafelloper ook bruikbaar: dan met een uni tafellaken eronder en met bestek en servies in dezelfde stijl. U beschermt uw tafel met een tafelbeschermer.

 

Cottona damast tafellaken op maat rond

Rond damasten tafelkleed op maat

Rond tafelkleed op maat

Damast is de designklassieker onder de tafellakens. Maar waar het vroeger traditioneel was met veel Fleurs de Lys en hedera, maken wij de vertaalslag naar een eigentijds ontwerp. Onze damastcollectie telt vijf dessins: Lacey, Graphic, Classic Stripes, Ikat en Uni wit. De damasten tafellakens zijn verkrijgbaar in alle maten en vormen, dus ook in dit XXL ronde tafellakens van de foto. Prachtig in combinatie met gedessineerde servetten en een design servies met bijpassend bestek van bijvoorbeeld Alessi of Iittala.

 

Cottona grijs tafellaken op maat linnen

Linnen tafelkleed op maat

Linnen tafellaken op maat

Linnen op tafel is prachtig. De stof is wat losser geweven en niet te zwaar. Zelf reinigen is geen probleem, linnen laat zich prima wassen. Op deze foto is de kleur basalt uit onze linnencollectie toegepast in een modern interieur, waardoor het kleed een mooi contrast vormt met het wit. Liever een linnen kleed in een landelijker, klassiekere stijl? Denk dan eens aan een kleur als taupe, oester, mokka of truffel.

 

Ik hoop dat je met deze post wat nieuwe ideetjes hebt opgedaan op het gebied van tafelstyling. Graag wil ik alle klanten hartelijk bedanken voor het insturen van hun prachtige foto’s! Heb jij het zien van deze beelden ook helemaal zin om de tafel voor de komende feestdagen mooi te stylen? Doe dan in december mee met onze fotowedstrijd. Binnenkort op dit blog meer aandacht voor de kersttrends in tafelstyling!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*