Foto: Pauline Nijenhuis

Textielkunst – moois aan de muur

Ik ben fan van textielkunst. Of liever: ik ben fan van alles wat met textiel te maken heeft: het varieert van – of course – tafellakens tot grote, zachte badhanddoeken en van kleding (ik hartje shopping) tot kunst. Textielkunst is een grote liefde, in het weekend sleep ik graag man en kinderen mee naar een galerie of tentoonstelling. Wat me aanspreekt in de kunstwerken, is de combinatie tussen krachtig en kwetsbaar. Anders dan bij schilderkunst heeft textielkunst gevoel, het kan krachtig zijn of juist kwetsbaar. Robuust of feeëriek. Kijk je mee naar mijn favorieten?

Cottona blog - textielkunst - Naomi Cleaver

Foto: http://debbie-smyth.com/

Textiel in beweging

Naomi Cleaver is een prijswinnende interieurarchitecte met een indrukwekkend C.V. Ze schrijft, presenteert, schildert en ontwerpt dus ook de prachtigste interieurs. Favoriet werk van mij is haar constructie van staal en draad. Met spijkertjes en draad laat de vliegbewegingen zien die in 24 van en naar de luchthaven van Shoreditch, London. Mooi vanwege het idee, prachtig door de uitvoering en styling van de rest van de ruimte. Voor mij een perfect voorbeeld van hoe kunst de sfeer in een interieur bepaalt en versterkt.

 

Cottona blog - textielkunst - Jim Arendt

Foto: Jim Arendt

Robuust werk  van gerecyclede jeans

Jim Arendt benadert het maken van kunst als de arbeid die zijn (voor)ouders op het land verrichtte. Het is doorleefd, ruw en robuust. Prachtig om te zien hoe hij jeans hergebruikt voor het maken van nieuwe werken. Textielkunst met een duidelijk en ongecensureerd verhaal. Prachtig.

 

Cottona blog - textielkunst - Hinke Schreuders

Foto: Hinke Schreuders

Garen op papier

Hinke Schreuders maakt prachtige textielkunst met garen op papier. Voor mij is het een mooi voorbeeld van hoe een bestaand beeld een totaal beeld kan opleveren door er iets aan toe te voegen. Kwetsbaar, vrouwelijk en intrigerend.

 

Cottona blog - textielkunst - Anne van den Heuvel

Foto: Anne van den Heuvel

Kleurenregen!

Anne van den Heuvel wil de wereld mooier kleuren en dat lukt haar! Met haar diversiteit aan werk zorgt ze voor kleurige textielkunst met een duurzaam randje. Ze gebruikt ouderwetse technieken en experimenteert er lustig op los met verschillende materialen.

 

Cottona blog - textielkunst - Marjon Hoftijzer-Boer

Foto: Marjon Hoftijzer-Boer

Krachtige combinatie

de combinatie van traditionele stoffen en high-tech materialen spreekt me aan in het werk van Marjon Hoftijzer-Boer. Prachtig om te zien hoe een natuurlijke stof als katoen of linnen een nieuwe betekenis krijgt doordat zij het combineert met bijvoorbeeld plastic of organza.

 

Cottona blog - workshop van Marjon Hoftijzer-Boer

Foto: Marjon Hoftijzer-Boer

Zelf aan de slag in een creatieve workshop

Lijkt het je leuk om zelf eens creatief aan de slag te gaan met textiel en zo je eigen textielkunst te maken? Marjon organiseert leuke, stoere, creatieve workshops waarin je je creativiteit kwijt kunt. Je kunt kiezen voor de workshop stofverven, verftechnieken en voor een kunstige lijncompositie. Aanrader! Voor meer informatie en beschikbaarheid: http://www.marjonhoftijzer-boer.nl/home/cursussen-en-workshops/

Maar je kunt op meer plekken terecht voor een workshop. Meer ideeën vind je op de website van de stichting Textielplus. Wat dacht je van een workshop vilt maken, breien en haken of tassen maken? Meer info op http://textielplus.nl/

 

 

 

2 thoughts on “Textielkunst – moois aan de muur

 1. Pauline MM Nijenhuis

  Leuk dat jij mijn werk Tunnelvisie op jouw site laat zien!
  Binnenkort mag ik ook met 2 werken hangen in Gemeentemuseum te Den Haag.
  Mocht jij meer willen weten dan hoor ik het graag.

  Vriendelijke groet,
  Pauline

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*