Textielmuseum
Beelden: Pinterest

Textielmuseum: volop inspiratie!

Een bezoek aan het textielmuseum is een aanrader, vind ik als textiel- en kunstliefhebber. Je leert er op een speelse manier over het verleden en het is een broedplaats voor nieuw talent en innovatie. Cottona is gevestigd binnen een driehoek van drie inspirerende textielmusea: het Textielmuseum in Tilburg, het MIAT (Museum voor Industrie, Arbeid en Textiel) in Gent en het Forum voor Textielcultuur in Bocholt (D).

Textielkunst is bezig aan een flinke comeback, het is weer helemaal hip om fraai geweven keukendoeken te gebruiken en het wandkleed weer helemaal terug van weggeweest (en echt prachtig!).

In het Textielmuseum in Tilburg is momenteel een mooie expo over klassiek damast (die me terugbrengt naar ons superproject voor de Hermitage) en is er de tentoonstelling ‘Figuratie, van Cobra tot studio Job’. Het textiellab is een paradepaardje: het is een ruimte waar vakmensen met professionele machines klaarstaan om kunstenaars en designers op weg te helpen met hun ideeën. Het MIAT is gevestigd in een voormalige katoenspinnerij en heeft veel aandacht voor de geschiedenis van de Belgische textielindustrie. Ook deze plek bruist, met workshops, filmzondagen en een speciaal kinderprogramma. Het Duitse textielmuseum is aanbieder van een veelzijdig cultureel programma, variërend van een jazzmatinee, modeshows en een detectivenacht.

Kortom: ben je op zoek naar een goed besteed dagje uit met gegarandeerd volop inspiratie? Bezoek dan eens een textielmuseum bij jou in de buurt. Voor mij is het altijd goed voor een flinke dosis nieuwe inspiratie voor Cottona

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*