Trouwen?
Say YES to style!

Trouwen, het seizoen begint weer! Traditiegetrouw zijn de maanden mei tot en met juli de trouwmaanden bij uitstek. Daarom vind je vanaf nu bij Today’s Table regelmatig een blogpost over trouwen, trouwdecoraties, de styling van je huwelijksdiner etcetera. Dit keer wil ik je graag vanuit mijn liefde voor mooie stoffen laten zien welke stijlen op dit moment actueel zijn en hoe je door consequent te zijn in je keuze voor styling en aankleding voor één geheel zorgt.

Trouwen in klassieke stijl

Een klassieke bruiloft is van alle tijden. Maar klassiek is niet hetzelfde als tijdloos. De klassieke stijl van nu kenmerkt zich door ingetogenheid en subtiliteit. De stoffen die hierbij passen zijn rijk en vol: denk aan ruisende zijde, soepel vallend chiffon en mooie glanzende taft met een vleugje kant voor een ingetogen trouwjapon die schittert in eenvoud. De bruidegom heeft een klassiek donker pak (of draagt een jacquet).

Klassiek trouwen  – styling van je bruiloft

Als je gaat voor een klassieke bruiloft, dan is het mooi om ook de tafelstyling voor het diner hier op af te stemmen. Kies voor stoffen uit onze eigen glamourcollectie in goud, zilver, brons of onyx brons als accentkleur. De glamourous tafellakens en tafelkleden van onze maatwerkcollectie passen zelfs op de langste tafel. En: de stof is ook per meter te koop: mooi als je nog meer van je feestlocatie in dezelfde sfeer wilt decoreren!

Trouwen in moderne stijl

Dat is trouwen anno 2014. Met kleur, hipheid en behoorlijk wat eigengereidheid. De stoffen die hierbij passen zijn parachutestof (voor een trouwjurk! Behoorlijk gewaagd maar wel prachtig), tule, linnen en andere, op het eerste gezicht ongebruikelijke, stoffen. De basiskleur is spierwit, aangevuld met felle accentkleur(en). Het credo van een moderne bruiloft is: anything goes! Gele pumps onder je jurk? Sneakers voor de bruidegom? Gekleurde sokken? Een giletje in plaats van een strak pak? Anything goes, zolang het maar jullie eigen stijl weerspiegelt!

Modern trouwen – styling van je bruiloft

Als je de kledingstijl doortrekt in de tafelstyling, zie je tafels met tafelkleden in felle kleuren, onverwachte naam’koetjes’ en lampionachtige verlichting aan het plafond. De tafellakens uit onze katoencollectie zijn er in heel veel verschillende kleuren, er is er vast ook wel eentje die past bij jullie accentkleur. Of kies voor een regenboog aan kleuren, bijvoorbeeld in combinatie met de verlichting. Kies van alles vier en je hebt nog jarenlang plezier van je servetten, tafelkleden en tafellopers. Je linnenkast is dan in één klap gevuld met het meest prachtige tafeltextiel! Toch liever iets meer ingetogen en toch modern? Dat doe je met onze damastcollectie met moderne prints.

Let your personality shine!

Of je nu kiest voor een klassieke of moderne bruiloft, ligt helemaal aan jezelf (en aan je partner natuurlijk). Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar één ding vind ik hoe dan ook altijd het verschil maken; de personal touch. Laat je niet teveel dicteren door wat tijdschriften, ouders, schoonouders, vriendinnen, blogs 😉 en anderen je vertellen. Kies voor je een outfit, kaarten, styling en decoratie die bij jou past. Die precies aangeeft waar jullie voor staan, wat jullie bijzonder maakt. Natuurlijk, laat je vooral inspireren door al het moois op internet. Het helpt je alleen maar om tot een uitgebalanceerd idee te komen voor jullie grote dag. Tegenwoordig zie je ook veel DIY-weddings en is het helemaal trendy om zelf dingen te maken. Het kan een uitnodiging zijn, naamkaartjes, wegwijsbordjes op jullie locatie…je kunt het zo gek niet bedenken. Als je de tijd hebt, twee rechterhanden en goede hulp kun je prachtige dingen maken die je bruiloft nog meer charme geeft. Op die manier wordt het ook echt jullie dag, een hoogtepunt in je leven waar je later nog met veel plezier op terugkijkt!!

 

Alle beelden: eigen bezit of Pinterest.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*