Tuintafelkleed –
leg de zomer op tafel!

Tuintafelkleed: heb je er ooit bij stilgestaan wat die te verduren krijgt? Waar je gewone tafelkleed regelmatig gewassen en gestreken wordt, gebruik je het tafelkleed voor buiten vaak langere tijd achter elkaar. Het ligt in de felle zomerzon, soms vangt ie een Hollands buitje en het kleed blijft ook regelmatig meerdere dagen achter elkaar op tafel liggen. Verder is het buiteneetseizoen vol met lekkende ijsjes, heerlijke marinades, rijp fruit en verrukkelijke salades met dressing die allemaal hun sporen achterlaten op je kleed.

Maar wacht, voordat er iemand een partij op gaat richten voor de belangenbehartiging van het tuintafelkleed, hebben wij een mooie oplossing en handige tips voor je.

Tuintafelkleed 2.0

Als je net als ik verdrietig wordt bij de aanblik van al die lelijke, schreeuwerige, plakkende, plastic tafelzeilen…rest assured. Er zijn ook andere keuzes. Die lelijke tafelzeilen inspireerden mij overigens wel om het zelf anders te doen. Denk soepele stoffen, mooie uni’s en producteigenschappen die ervoor zorgen dat je buitenkleed aanvoelt als een gewoon tafellaken, maar dan beter. Tuintafelkleed 2.0 zeg maar.

tafellaken wit rijst buitencollectie

tafellaken buiten wit rijst schilderijzoom

Of je kiest voor een mega-tuinfeest... Bron: Pinterest

Of je kiest voor een mega-tuinfeest…
Bron: Pinterest

Buiten is niet hetzelfde als binnen

Een gewoon tafelkleed kun je prima buiten gebruiken. En als je het geluk hebt dat je eettafel hetzelfde formaat heeft als je buitentafel, kun je dat ook best eens doen. Maar een tuintafelkleed laat je meestal wat langer buiten op tafel liggen. Omdat het zo mooi staat. Omdat je ’s avonds vergeet om het binnen te halen (bij ons liggen de kussens vaak de volgende ochtend ook nog op de stoelen). En ja, dan is een tuintafelkleed echt wat makkelijker. Binnenstoffen verkleuren snel en zijn niet bestand tegen een buitje.

Buitencollectie strand sfeer

 

...of een intiem diner bij kaarslicht...

…of een intiem diner bij kaarslicht…
Bron: Pinterest

Tuintafelkleed stylen

De stof van onze buitenkleden is iets dikker, de kleden zijn gemaakt van 100% acryl. Niet schrikken hoor, want het voelt heerlijk soepel aan. En omdat wij ook snappen dat je het kleed graag langer op tafel laat liggen en ook volgend jaar ook nog mooi moet zijn, is het UV-bestendig en weerbestendig. Bovendien zijn de kleden met Teflon® behandeld zodat geknoeide vloeistoffen niet direct in het kleed doordringen. Je maakt je zomerse buitenlook compleet met bijpassende servetten. Wat bijpassend is bepaal je uiteraard zelf: je kunt kiezen voor een eenheid met servetten van hetzelfde materiaal en dezelfde kleur. Of je kiest voor een stijlvolle (met neutrale kleuren) of juist uitbundige stijl (wat dacht je van een tropische mulicolor?).

servetten zomer kleuren katoencollectie

Enjoy the summer!

Welk weer het ook wordt, wat de gelegenheid ook is en welke gerechten je ook op tafel zet deze zomer…geniet van het buitenleven!

...styling is everything! Bron: Pinterest

…styling is everything!
Bron: Pinterest

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*