tuintafelkleed
Op de foto: tuintafelkleed Cottona buitencollectie in zomers geel, strand, rijst, donkergrijs, azuurblauw en vintage roze. Servies Pomax, bestek Artik Iittala, glaswerk Broste Copenhagen. Foto: Mieke

Tuintafelkleed – zomerse cocktail van kleur

Het tuintafelkleed: het is er weer tijd voor. En wat is het een magisch moment als het kleed weer op tafel kan. Want dat is het startschot voor gezellige lunches (tussen de middag buiten eten is zóveel lekkerder dan binnen zitten), ongedwongen barbecue-avondjes en dinertjes in de achtertuin.

Een tuintafelkleed kies je vaak op kleur. Want het moeten passen in de sfeer die je voor ogen hebt. Het moet kleuren bij je servies of passen bij je plannen voor die avond (tropisch en kleurrijk of ingetogen in grijs of beige). Door een andere kleur kleed verandert de hele setting van de tafel. Maar kijk je ook naar de eigenschappen van je tuintafelkleed? Gewone kleden verkleuren nogal eens (vooral bij zonnige zomers) of zijn niet zo vergeeflijk als het gaat om een omgestoten glas of klodder saus. En wat dacht je van een zomers buitje? Onze kleden zijn gemaakt van dralon waardoor ze er wel uitzien als gewoon kleed (en niet als – gruwel – tafelzeil) maar wel een aantal superpowers hebben: ze zijn uitstekend bestand tegen zonlicht, snel droog na een zomerse bui (want iedereen vergeet wel eens het kleed op tijd binnen te halen) en ze komen nagenoeg kreukvrij uit de was (groot pluspunt!).

Dit jaar hebben we onze collectie tuintafekleden uitgebreid met nieuwe kleuren. De bestsellers blijven, dit zijn de kleuren strand, rijst en donkergrijs. Dit jaar krijgen ze gezelschap van vintage roze, azuurblauw en zomers geel. Natuurlijk kun je voor een uni lookje gaan, maar waarom mix & match je er niet op los voor een zomerse cocktail? Zomers geel met rijst zorgt voor instant vrolijkheid, vintage roze met donkergrijs en strand is prachtig voor een zomerse lunch en azuurblauw met rijst en donkergrijs is perfect voor een wat formeler etentje. Maar: het is jouw cocktail, dus mix & match naar smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*