heimtextil 2014 home textiles trends cottona blog
Foto: Heimtextil

Volop stoffen inspiratie bij Heimtextil Frankfurt

Beurzen bezoek vind ik altijd leuk. Mits ze tenminste te maken hebben met mijn liefde voor interieurtextiel. Vaste prik ieder jaar is Maison et Objet in Parijs, Interio in Gent en Heimtextiel in Frankfurt. Die laatste is de enige echte stoffenbeurs, en dus voor inkoop voor ons het belangrijkst. Hier presenteren alle grote internationale weverijen zich. Dit keer was het voor ons persoonlijk een bijzonder beursbezoek. Normaal ga ik altijd samen met mijn partner Marc, dit keer was ook onze jongste zoon Lou van de partij (zes weken).

Volop energie
Beursdagen zijn intensief. Erg intensief. Andere mensen branden volledig af, maar ik krijg er juist energie van! De wevers die vol passie over hun producten praten. De ontwerpers met hun passie voor design en dessins. De nieuwe technieken, kleuren, materialen. Ik ben op dit soort dagen net een spons, ik neem alle indrukken in me op en aan het eind van de dag zit mijn hoofd vol ideeën en plannen voor Cottona.

heimtextil 2014 home textiles trends cottona blog
Foto: Heimtextil Frankfurt

Trends en stijl
Les 1 van beursbezoek is: niet direct bestellen, eerst rondkijken. Zo zag ik dit jaar op één van de eerste stands een kleed met een groot kantmotief. Gaaf! Uniek! Bijzonder! Maar na een rondje beursvloer kon ik geen kant meer zien. Niet origineel dus, als zo’n motief overal te pas en te onpas wordt. Ook waren er dit jaar enorm veel bedrukte dessins: ik zag veel grote bloemmotieven, veldboeketten, grassen. Allemaal erg bont en prachtig, maar wel echt trendy. Als tegenhanger van de grote motieven zagen we ook veel verkleinde grafische all-over dessins zoals honingraatjes, streepjes en cirkeltjes. Persoonlijk ben ik helemaal fan van Marimekko en Designers Guild. Het zijn prachtige merken die eruit springen en vernieuwen, maar wel altijd trouw blijven aan hun eigen ‘signature’ stijl. En dat zet me dan toch aan het denken: wat is precies onze Cottona stijl? En is er plaats in ons assortiment voor bonte dessins?

Bloemen op tafel
Voorlopig nog even niet, hebben we besloten. Onze roots liggen bij de uni’s en daar geloof ik nog steeds in. Ik houd van onze krachtige collecties in basiskleuren. Ingeweven dessins zijn ook prachtig en worden door veel van onze klanten gewaardeerd, dus die voeren we ook. Naar aanleiding van ons beursbezoek ontwierp ik vier nieuwe damastdessins, die vanaf eind maart in de shop verkrijgbaar zijn. Zo heb je zelf alle ruimte om er met servies, bestek, accessoires en natuurlijk het eten een unieke, persoonlijke sfeer te creëren. En de bloemen? Doe mij maar een mooi, vers veldboeket op tafel. Natural beauty!

Foto: Mieke

Foto: Mieke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*