cottona buiten tafelen

Nog een keer buiten tafelen – vier de nazomer

Een mooie nazomer dag is het perfecte excuus om tijdens de meest zonnige uurtjes van de dag een feest te maken van buiten tafelen. Nodig vrienden of familie uit en vier samen het einde van de zomer of juist het begin van een nieuw seizoen.

Als het in de periode van half september tot half november minimaal drie dagen zomerachtig weer is wordt er gesproken van een echte nazomer of oude wijven zomer. Niet echt een hippe omschrijving van het feestelijke weer. Daarom spreek ik liever zoals de Amerikanen van het exotische Indian Summer dat afstamt uit de tijd dat de indianen op mooie nazomer dagen gingen jagen ter voorbereiding op de winter. Wist je dat je zelfs speciale Indian Summer reizen kunt boeken naar Amerika? In de staten van New England zijn gigantische bosgebieden waarvan de bomen al een seintje hebben gekregen dat er koud weer aankomt. De bladeren verkleuren, maar de koude poollucht wordt ineens teruggetrokken naar het Noorden waardoor de temperatuur weer lekker aanvoelt. Je kunt je vast voorstellen hoe gek dat eruit ziet, toeristen in korte broek en bomen in herfstkleuren.

In plaats van een roadtrip naar Amerika boeken wij een tafel in eigen tuin. Leg een royaal katoenen tafelkleed in de kleur saffraan op tafel en wees niet voorzichtig met decoratie. Pluk wilde bloemen, zet grote schalen vol hapjes neer en leg bij ieder bord een feestelijk servet uit de glamourcollectie. Have a nice meal!

Foto’s: Cottona en Pinterest.

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*