Foto's: Pinterest

Buitenkeukens: meer dan sateetje en roseetje

Wie bij het woord buitenkeukens direct denkt aan halfbakken hamburgers en verschroeide sjaslicks, heeft zijn neus wel heel erg lang niet buiten zijn eigen hordeur gestoken. Anno 2014 is buiten koken een niet te negeren trend. En wel eentje waarbij je je vingers aflikt. Want wat je op zo’n buitenkeuken kunt maken is al niet te versmaden, maar de mooiste exemplaren zijn ook nog eens een lust voor het oog.

Cottona blogt - buitenkeukens

Boretti da Vinci – via Fonq

Buitenkeuken trend: verrijdbaar en flexibel

Waar ga je koken? Met een verrijdbare keuken zoek je zelf telkens het meest perfecte plekje in de tuin. Als het gaat om flexibele buitenkeukens, is deze Boretti mijn favoriet. Alleen de naam is al voldoende om mij verlangend te laten zuchten. Dit exemplaar is een complete buitenkeuken op wielen in smetteloos wit. Deze mix van beauty en brains maakt gegarandeerd iedere meatlover het hoofd op hol. Met verschillende branders, een bakplaat en roosters is dit wat ons betreft het perfecte mannengadget slash designobject van deze zomer.

De buitenkeuken 2.0 van DVB Design

De buitenkeuken 2.0 van DVB Design

Buitenkeuken trend: Dutch Design

Een buitenkeuken ontworpen door twee veelbelovende jonge ontwerpers. Dat is de Buitenkeuken 2.0 van DVB design. Het ontwerp is een smaakvolle mix van traditioneel buiten koken en Dutch design zonder compromissen. De keuken heeft alle faciliteiten die je binnenshuis ook hebt. En met de bijpassende picknicktafel zorg je voor eenheid in de tuin. Wat ons betreft een heerlijk Hollands ontwerp, een prachtige eerlijke uitvoering. Hier worden we oprecht vrolijk van.

 

buitenkeukens

Buitenkeuken WWOO – een ontwerp van Piet-Jan van den Kommer

Buitenkeuken trend: individueel design

De WWOO…ze hadden ‘m van ons beter WOOOHH kunnen noemen. Dat is namelijk de kreet die we slaken als we deze buitenkeuken zien. Compleet op maat gemaakt, uitgevoerd in prachtig strak beton en verkrijgbaar met alle denkbare extra’s is dit een veelzijdig stuk tuindesign. De lengte varieert van één meter dertig tot twintig meter (!), de opties zijn eindeloos. Buitenkeuken met ingebouwde Big Green Egg (begrip in culinair Nederland)? Kan. Badkamer erbij? Ook geen probleem. Hoog op ons wensenlijstje, maar waarschijnlijk wel een lange termijn plan.

 

Meer? 

Meer inspiratie? We hebben speciaal voor de lezers van ons blog een speciale Pinterestmap aangemaakt met pins van de meest prachtige buitenkeukens. Je vindt de map hier.

Aan tafel!

Klaar voor een middag buiten koken en ben je op zoek naar nieuw tafellaken, tafelloper, servetten voor buiten of binnen? Hier shop je onze collectie.

Veel tuinplezier!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*