Daklozendiner

Daklozendiner voor 50 personen – Cottona sponsort

Wil ik tafellakens sponsoren voor een daklozendiner? Een bevriende relatie mailt ons half december met deze bijzondere vraag. Nu moet je weten dat de decembermaand voor ons hoogseizoen is. Zeker met twee nieuwe shops in Frankrijk en Engeland erbij. Maar toch, tegen sommige verzoeken zeg je geen nee. Complimenten en waardering voor de mensen in ons atelier: ik weet niet hoe ze hebben gedaan, maar het is ze gelukt!

De week voor kerst komt het verzoek binnen van Thomas van wilddineren.nl. Of wij als Cottona samen met de Chefs van Gastrovan, Marqt -eten-, Fotostudio Scheef -lokatie- op kerstavond de aankleding van de tafels voor 50 daklozen willen sponsoren. Omdat ik Thomas ken én omdat het een mooi initiatief is, stem ik in. Maar de credits gaan met glans naar de dames van ons Cottona-atelier. Dankzij hun inzet zijn de kleden op tijd in Den Haag.

Het diner vindt plaats op zaterdag 24 december, kerstavond. De setting is prachtig: een film- en fotostudio in Den Haag die wordt omgetoverd tot een eetzaal voor 50 personen. Met podium voor een heus strijkorkestje, een pianiste en een singer/songwriter en een knappend houtvuur buiten. De vrijdag ervoor is al het meeste kookwerk gedaan. Rond vier uur die dag komen de eerste gasten, om zeven uur is het volle bak. Een vuurtje buiten zorgt voor extra sfeer binnen. Rond negen uur is het diner voorbij en kan de organisatie terugkijken op een geslaagde avond met blije en tevreden gezichten en goed gevulde magen dankzij de inzet van vrijwilligers en sponsoren.

Natuurlijk is een actie als deze een uitzondering, maar wel eentje waar we graag ons steentje aan bij hebben gedragen. Het is fijn om juist tijdens deze drukke maand even stil te staan bij hoe andere mensen de decembermaand beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*