Foto's: Pinterest

De vijf mooiste paastafels voor de paasbrunch. Welke kies je?

Wat ga je doen met Pasen? Zijn de uitnodigingen de deur uit, is het menu voor je paasbrunch bekend en heb je het tafellaken besteld? Dan is het nu tijd voor de styling. Want een lekkere paasbrunch en goed gezelschap verdienen een mooi gedekte paastafel. 

Als ik thuis werk maak van de tafelstyling, valt het me op hoe snel je hiermee scoort. Je kunt nog zo lang in de keuken staan, maar als je de tafel met aandacht dekt, is je gezelschap direct bij binnenkomst al onder de indruk en feestelijk vereerd. Terwijl het helemaal niet veel tijd hoeft te kosten!

Styling paasbrunch: mix & match

Het is vooral een kwestie van kleur bekennen en mixen & matchen. Niet bang zijn dat iets niet ‘bij elkaar hoort’. Juist het toevoegen van eigen accessoires maakt je tafel persoonlijk. Dus kies gerust voor die vaas van oma, of de enorm uitbundige zilveren dessertlepeltjes bij je strakke RVS-bestek. Juist uit de persoonlijke touch blijkt de aandacht.

Tips tafelstylingpaasbrunch

We hebben een aantal ideeën voor tafelstyling van de tafel voor bijvoorbeeld de paasbrunch op een rijtje gezet. En met de links naar de handige ‘doe het zelf’-instructies wordt het helemaal…een eitje!

cottona blogt - paasbrunch

5 minuten

Tijdloos en ingetogen. Geen zin in al te veel uitbundigheid? Wij houden ook van een beetje ingetogen sfeer, daar schreven we vorige week al over. Deze tafel maak je eenvoudig met mooie papieren servetten (wij wijken één keer van onze principes af en gebruiken papieren servetten – maar wel als decoratie, er gaat niets boven lekkere stoffen servetten natuurlijk!) en servies met botanische prints (dat wordt weer helemaal hip). Nog van die mooie terracotta potjes in de garage staan? Maak ze dan goed schoon en zet er wat verse kruidenplantjes in. De vergrijsde tinten staan prachtig bij het witte damast en verspreiden bovendien een heerlijke geur!

Cottona - paasbrunch

10 minuten

Kleine moeite, groots effect. Weinig tijd? Kies dan voor een eenvoudige maar stijlvolle oplossing. Met kleurige servetten, een eitje dat klaarstaat en een lekker bakje granola (homemade, natuurlijk!) voelt zelfs de grootste slaapkop zich welkom. De glazen bakjes herinneren aan de wereldberoemde Mason Jars. De flesjes met (koffie)melk zijn net even wat leuker dan het geijkte kannetje. Tip: kies het flesje in een groter formaat en vul voor iedereen het flesje met vergeperst sap of een smoothie. Rietje erin en vooral de kinderen zijn helemaal blij!

Cottona blogt - Paasbrunch - beeld via Pinterest

15 minuten

Groene vingers. Pasen is en blijft het lentefeest bij uitstek. Door bloemetjes of plantjes op tafel onderstreep je dat idee. De viooltjes geven een mooi pittig accent aan een verder neutraal gedekte tafel met wit damast. Door te kiezen voor een eenvoudig glazen potje, laat je zien dat er ook onder de grond van alles te zien valt. De ‘kievitseitjes‘ (die stiekem van chocolade zijn!) in kleine bakjes, eventueel met veertjes (veertjes zijn helemaal hip, wij zagen tal van prachtige beelden op Pinterest) maken je tafelstyling af.

Cottona blogt - paasbrunch - beeld via Pinterest

20 minuten

Tik een eitje!  Pasen zonder eieren? Dat is bijna ondenkbaar. Maar in plaats van ze op te eten kun je er ook een mooi persoonlijk bloemarrangement mee maken. Hoe? Kwestie van eieren hard koken en vervolgens voorzichtig uitlepelen (de eitjes gaan natuurlijk in een eiersalade voor de paasbrunch). Voorzichtig naspoelen met lauw water. Dan een beetje vers water erin en een bloemetje erin dat past bij de kleur van de tafel. Ook leuk: een mini kruidenplantje of -takje, mede voor de geur. Het eitje blijft goed staan in een eigen eierdopje of een stukje eierdoos.

Cottona blogt - Paasbrunch - beeld via Martha Stewart

25 minuten  

Groots uitpakken! Martha Stewart is natuurlijk de ‘domestic goddess’ bij uitstek. Op haar site vind je de meest prachtige recepten en ideeën voor styling van je huis. Ook op paasgebied vonden wij hier veel inspiraite. Deze mooie centerpiece wilden we je niet onthouden. Toegegeven: het kost tijd en het zal wat handigheid vragen om het mos netjes om de eieren heen te krijgen! Maar het resultaat is dan ook prachtig, zeker ook door de combinatie met de takken, eitjes en bloemen.

 

Meer inspiratie?

Wij vonden hier leuke ideetjes voor het zelf maken van paasbloemstukken.
Hier vind je meer nog meer inspiratie voor creatieve paasprojecten.
Deze filmpjes op You-Tube van Floralist maken het helemaal makkelijk om een prachtig bloemstuk zelf te maken!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*