Foto's: Pinterest

Goed voornemen: organiseer een memorabele nieuwjaarsborrel

Laten we zo fris in het nieuwe jaar maar gelijk met de deur in huis vallen: nieuwjaarsborrels. The usual suspects zijn er deze dagen en weken genoeg: de onhandige borrel met buren buiten op de stoep om 12 uur sharp heb je denk ik al achter de rug. Die met je directe collega’s is vaak memorabel, zeker als ie eindigt met een avondje karaoke in de kroeg. De borrel met je hele afdeling of bedrijf is er meestal eentje om snel te vergeten: da’s vaak net een lange vergadering met vieze hapjes en Jip & Janneke bubbelsap. Maar wat als JIJ het voor het zeggen hebt? Dan kies je een handjevol beste vrienden (no kids allowed is het meest perfecte, anders zie onder voor goed entertainment), de beste bubbels, de leukste outfit en de fijnste hapjes. Wij zeggen: maak als de wiedeweerga een appgroepje, kies een zondagmiddag in januari/februari en huppekee het nieuwe jaar is nog nooit zo gezellig begonnen!

Veuve Clicquot Champagne Airstream (1)

Nieuwjaarsborrel: de echte bubbels

Als je het doet, moet je het goed doen. De lekkerste champagne is die uit de fles met het gele etiket, de Veuve Cliquot Ponsardin. Natuurlijk is de kans nihil dat je erin slaagt deze speciale Airstream bij je voor op het stoepje te parkeren, maar iedere goede slijter helpt je graag aan een doosje van deze godendrank.

 

champagneglas Iitalia

Champagneglas Iitalia, via Kookpunt.nl

Nieuwjaarsborrel: champagneglazen

Een paar jaar geleden was het nog helemaal hip om miniflesjes rond te strooien op feestjes, maar daar hoef je nu niet meer mee aan te komen. Wij kiezen dus gewoon voor het  reguliere formaat champagnefles. Komen die mooie champagneglazen ook nog eens uit de kast!Over champagneglazen gesproken: dit zijn onze lievelings. Mooi strak en klassiek van vorm.

servetten servetringen goud
Tafellaken en servetten goud via www.cottona.nl

Kleuren nieuwjaarsborrel: zwart, wit, goud

Tafelstyling van je nieuwjaarsborrel is een ding op zich. Want het is geen diner, maar een feestje. Qua kleuren zit ik in dubio: na de kerstdagen ben ik in principe wel klaar met zwart. Maar tegelijkertijd: kun je ooit klaar zijn met zwart? Het ideale compromis is dus: mixen. Met wit, goud en glitters wel te verstaan. Op de tafels leggen we onze eigen tafelkleden in zilver en goud. We sprinkelen lustig met de glitters en pailletten voor een nonchalante feestsfeer. Het servies is neutraal.

 

Ballonnen

Heliumballonnen aan het plafond, via www.heliumballonnen.nl

Onmisbaar stylingelement: ballonnen

Waar we wel mee uitpakken, is met ballonnen. De meest memorabele filmscene met ballonnen is die uit Sex and the City 1, waar Carry en Miranda samen Valentijnsdag vieren in een restaurant met ballonnen aan het plafond. Nou, dat idee doen we thuis na: we hebben heliumgevulde ballonnen in zwart, wit en goud en hangen die tegen het plafond, met mooie lintjes bungelend naar beneden. Instant feestsfeer. Hier te bestellen.

 

drink&dance

Kies een toepasselijke spreuk aan de muur

Styling: poster aan de muur

Quotes zijn overal. Op Pinterest word je overspoeld door doordenkers, wijze raad en opbeurende woorden. En je kunt geen interieur-, kaarten- of modezaak meer binnenlopen zonder dat je een leuke oneliner op een poster/kaart of shirt tegenkomt. Wij vonden deze gratis Printable hier en die is perfect: koop een wissellijst, print de spreuk en je hebt een mooi motto voor je party. Thanks Lorrie!

 

8bd4631336451e0c1a70919137f87e70

Kidsentertainment bij je nieuwjaarsborrel

Kies je voor een kids allowed feestje? Bied ze dan leuk entertainment. Kids blij, jij blij, dat idee. Kies een goeie kidsfilm (Frozen via Netflix bijvoorbeeld, later op de avond maken de volwassenen dan een Karaokeversie van ‘Laat het los’) en organiseer een kleurwedstrijdje met leuke prijzen, maak een hoekje met popcorn, lekvrije drinkflesjes, een spelcomputer, knutselspullen, bouwdozen…Of adopteer het Amerikaanse fenomeen Photobooth: Maak een plekje waar de kinderen zich kunnen verkleden met rare hoeden, pruiken, snorren, baarden en sieraden en regel een camera (eventueel met selfiestick voor de oudere kinderen). Succes verzekerd! Je kunt de items van bovenstaand beeld hier gratis zelf printen.

 

Feestnagels

Feestelijke nude nagels met glitterefffect, beeld via Pinterest

Kleding nieuwjaarsborrel: the bling factor

Sinds onze eigen paillettenprins Roy Donders op televisie is, kunnen die glitterjurkjes écht niet meer. En glitteruggs al evenmin (maar uggs zijn sowieso een hopeloos fenomeen). Kies daarom voor een subtiele bling bij je outfit: mooie glitternagels van het meeste geweldige nagellakmerk Essie. Of een mooie statementketting. Of een glitterstrikje voor hem. Alles wat uitbundiger is dan dat, kan wat ons betreft in de verkleedkist voor carnaval.

 

capresehapjes

Makkelijke zelfmaker: Italiaanse capresespiesjes

Hapjes: doe het goed

Hapjes maken is doorgaans meer werk dan een diner koken. Maar je wil ook niet alles rechtstreeks van de traiteur op tafel zetten. De kracht zit ‘m in de combinatie: maak je eigen succeshapjes, als het kan een dag van tevoren. Vul ze aan met slim ingekocht lekkers van bijvoorbeeld de Turkse winkel, de Italiaanse traiteur of de Griek.

 

Geurkaars

Prachtige geurkaars met heerlijke geur

Hul je huis in heerlijke geuren

En wil je echt uitpakken? Dan hul je je huis in een heerlijke geur. En niets schreewt meer Nieuwjaarsborrel dan deze heerlijk luxe geurkaars met champagnegeur. Zet ‘m een half uurtje voor aanvang van je feest in de gang. Verplaats ‘m als je gasten binnen zijn naar de woonkamer.

figs-and-rouge-rambling-rose-balm-250x250

Voor soepele, kusklare lippen: Figs & Rouge

Leuk cadeautje: goodiebag

Een onverwacht extraatje is altijd leuk. En je kunt kiezen: verras je gasten met een goodybag als ze binnenkomen of bij het weggaan. Als ze binnenkomen kun je een tasje vullen met je favoriete lippenbalsem (voor al die nieuwjaarszoenen), een pakje kauwgon, een naamkaartje/glashanger (zodat je niet blijft afwassen!) en een pakje sterretjes (als je buiten een toost uitbrengt op het nieuwe jaar). Bij het weggaan kun je kiezen voor een anti-katertasje. Voor kinderen is een goodybag bij binnenkomst sowieso een goed idee, gevuld met wat lekkers en wat te knutselen/lezen voor de avond ben je in één klap ieder kind zijn favoriete oom of tante!

Groene smoothie

Gezonde afsluiter: groene smoothie

Groene afsluiting

Natuurlijk wordt het later dan verwacht. En moeten de meeste pechvogels moeten de volgende dag gewoon weer aan het werk. Sluit af met een rondje groene smoothies. Wij zeggen niet dat er dan de volgende dag geen wolkje aan de lucht is, maar in ieder geval zit je vandaag mooi aan je groentetax. Deze is met boerenkool, spinazie en ananas. 1001 andere recepten vind je via Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*