Foto’s: Pinterest

Lentefeest 2015

Vast onderdeel van het voorjaar zijn de communies en communiefeestjes. Of het lentefeest: want je hoeft natuurlijk geen communie te doen om toch een mooi feest te kunnen geven! Het lente- of communiefeest is echt een familie- en beste vriendenfeest. Waarvoor je je mooi aankleedt en waar voor zowel kinderen als ouders veel te genieten valt. We kiezen voor een feestje anno 2015: zonder suikeroverload maar met lekkere en verantwoorde hapjes. Zonder springkussen maar met leuke spellen. En met subtiele en stijlvolle decoraties. Welkom!

Lentefeest – kindvriendelijk en ook leuk voor volwassenen

Bij een lente- of communiefeest horen uitnodigingen. En met een beetje creativiteit maak je er echt iets leuks en unieks van. Bijvoorbeeld jouw kind als superman, engeltje of…verzin het maar. Kwestie van samen tekenen en een foto maken! Een ander mooi klusje voor zoon of dochter: een tekening maken met welkomstboodschap voor het bezoek. Op de boom in de tuin hangen alle gasten hun foto hangen; een echte stamboom!

lentefeest

Foto’s: pinterest

Lentefeest – vrolijke decoraties

Een lente- of communiefeest is een ongedwongen dag, dus de bloemdecoraties mogen dat ook zijn. Hang aan lange stokken bijvoorbeeld kleine flesjes met bloemen aan hangt. Of haal bij de bloemist wat mos en leg het als natuurlijke tafelloper op de eettafel. Gipskruid is helemaal terug van weggeweest en bloesemtakken doen het altijd goed!

lente

Foto’s: Pinterest

 

Lentefeest – vrolijke snacks

Kinderen zijn op een dag als deze al druk genoeg. Laat daarom te veel suiker achterwege en verras ze met zelfgemaakte aardbeienijsjes, maak deze heerlijke appelchips (ook voor volwassenen!). Lekkere hartige snack is deze met zalm en komkommer. Snel klaar en kidsproof!

Gezonde, kleurige snacks.

Gezonde, kleurige snacks. Foto’s Pinterest

Lentefeest – uitgebreid tafelen

Bij een lente- of communiefeest hoort natuurlijk gezellig tafelen. Wij kiezen voor linnen uit onze eigen collectie als basis. Vanwege de mooie, lenteachtige uitstraling en de wasbaarheid (want met enthousiaste kinderen kan er zomaar wat omgaan aan tafel). De servetten kiezen we in een net iets andere tint, voor een speels effect. De servetringen in tijdloos zilver of een vrolijke kleur maken het geheel helemaal af.

Cottona blog linnen stoffen

Een stijlvolle tafel. Foto’s: Cottona en Pinterest

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*