Paasdecoratie landelijk

Paasdecoratie 2017

Een post over paasdecoratie betekent maar één ding: het is lente! Sinds de afgelopen dagen de temperaturen ineens een stuk aangenamer zijn, staat mijn hoofd weer in de ‘lentestand’. Dat betekent paasdecoratie uitkiezen! Dit jaar heb ik mijn zinnen gezet op drie verschillende stijlen, fris, modern en een tikkel klassiek. Had ik al verteld dat ik een mens van uitersten ben? Gelukkig heeft Pasen twee ontbijtjes, twee lunches en twee diners. Genoeg gelegenheid dus om alle stijlen volop aan bod te laten komen!

Paasdecoratie klassiek

Paasdecoratie klassiek

Beeld: Cottona, Pinterest

Een damasten kleed is mooi voor een familiediner met opa’s en oma’s. Zelf vind ik het heerlijk om écht uit te pakken, dus met het zilveren bestek (wel even het poetsen van het zilver inplannen), borden en onderborden, verschillende glazen en vooral natuurlijk veel lekkers. Dit witte serviesgoed is práchtig, exclusief en ingetogen.

Paasdecoratie landelijk

Paasdecoratie landelijk

Beeld: Cottona en Pinterest

Voor een meer ongedwongen ontbijtje of brunch (zo lang er gepocheerde eieren bij zijn, ben ik tevreden) dek ik de tafel met linnen in een mooie natuurtint. De loper over het kleed geeft een rijke uitstraling. Voor Pasen maak decoreer ik eenvoudige betonnen potjes met wat mos/gras. Bovenop zo’n knoeperd van een (scharrel)ei in een mooie poedertint en je bent klaar. Oh ja, voor kleine paashaasjes aan tafel leg ik natuurlijk een groot chocolade-ei op het ‘nestje’.

Paasdecoratie modern

Paasdecoratie modern

Beeld: Cottona en Pinterest

Pasen is uitpakken, hoe dan ook. Mijn bonte verzameling bordjes komt mooi tot zijn recht op een rond lichtgrijs kleed op mijn tafel in de eetkamer. De bloemen erbij maken het helemaal af: een heerlijk vrolijke tafel voor bijvoorbeeld een high tea of uitgebreid ontbijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*