Cottona paastafel 2018

Paastafel 2018 – Twee tafelstijlen voor twee paasdagen

Mijn beursbezoek aan Maison et Objet in Parijs (zie beursverslag) en paastradities in Europa hebben me geïnspireerd voor twee paastafel stijlen dit jaar, Semana Santa en Påsk. Van beide tafels word ik blij. De een door de mediterrane kleuren. De ander door de eenvoudige en natuurlijke look.

cottona-paastafel-semanasanta

Cottona paastafel 2018

Semana Santa
Semana Santa is de heilige week voor Pasen die in Spanje en in Zuid Amerika uitbundig gevierd wordt. Een week in het teken van religie, tradities, cultuur, muziek, theater en evenementen.
Op Ibiza is dit een ware happening. Een mediterraan sfeertje creëer je in een handomdraai met het azuurblauwe tafellaken uit de buitencollectie.  Dit tafellaken is gemaakt van UV- en weerbestendige stof en hierdoor bijzonder geschikt voor buitengebruik. Helaas hebben we in Nederland geen Zuid Europese temperaturen met Pasen dus gebruiken wij het tafelkleed binnen.

Heb je de ronde placemats al gezien? Ze zijn nieuw in de collectie van Cottona. Unieke handgemaakte placemats van gevlochten raffia, helemaal in Ibiza style. Voor de mediterrane paastafel gebruik ik alle vier de kleuren door elkaar. Lekker mixen en matchen mag, als je het serviesgoed daarbij maar rustig houdt.

cottona-paastafel-pask

Cottona paastafel 2018

Påsk
Påsk is Zweeds voor Pasen. In Zweden vieren ze Pasen met vreugdevuren en paasheksen.
Vroeger boden de vuren bescherming tegen het kwade van de heksen. Dat hoeft nu niet meer 😉
De paasvuren zijn gebleven en kinderen verkleed als heksen zingen nu paasliedjes aan de deur. Pasen in Zweden is een groot familiefeest. Wil je voor Pasen de tafel dekken in Zweedse sfeer? Combineer dan allerlei verschillende natuurtinten. Het linnen tafelkleed in de kleur oester zorgt voor het licht in de compositie. Combineer dit met donker aardewerken serviesgoed en houten accessoires. Het kraakwitte linnen servet zorgt voor de frisheid. De paaseitjes houd je lekker naturel.

Voor welke stijl ga jij? Of kies je ze gewoon allebei? We hebben tenslotte een eerste èn een tweede paasdag.

Voor nog meer paastafel inspiratie bekijk je ons Paastafel magazine 2018.

Alvast fijne paasdagen en veel plezier met het dekken van de paastafel gewenst!

Foto’s: Cottona en Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*