Servies anno 2015 – revival of the prettiest

Servies verhoogt de feestvreugde. Althans, een mooi en leuk servies. Anno 2015 zien we dat er volop beweging is in serviestrends en stijlen. Zo maakt het tikkeltje ambachtelijke, ‘rough around the edges’ aardewerk een mooie comeback net als zijn oudere zusje emaille en zien we ook in serviezenland veel duurzaamheid en recycling. Kijk je mee?

cottona - party - post 27 juli - servies aardewerk

Foto’s: Pinterest

Servies anno 2015 – aardewerk

Ik ben gek op ons servies van Broste Copenhagen, dat hebben we nog niet zo lang en ieder gerechtje komt er echt lekker op uit (daar spreekt de styliste in mij). Maar er is meer moois, bijvoorbeeld van toonaangevende ontwerpers. Het mooie is dat deze soorten servies passen bij een strak damasten kleed, een mooie naturelkleur of ons linnen. En ja, een nieuw servies is een investering, maar waarom begin je niet met borden of met de schalen? Zo heb je jarenlang iets op je verlanglijstje staan.

cottona - party - post 27 juli - emaille

Foto’s: Pinterest

Servies anno 2015 – emaille

Wist je dat emaille servies weer terug is van weggeweest? Je zag het afgelopen jaren vooral op de camping, maar nu is het ook thuis weer helemaal hip. Zelf vind ik de bekers met zo’n authentiek zwart randje mooi: lekker robuust en helemaal kinderproof. Het doet het vooral goed in een landelijke setting, met knapperend houtvuur en geroosterde broodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*