Vaderdag cadeau
Voor de liefste hobbykok

Vaderdag cadeau bedenken moeilijk? Niet als papa een enthousiaste hobbykok is! Vergeet de standaardcadeaus als geurtjes, nieuwe sokken of heggenschaar en kies voor een culinaire verrassing. Pluspunt: vaak profiteer je daar zelf – indirect – ook van! We hebben een aantal originele suggesties voor papa’s slash hobbykoks.

Vaderdag cadeau – papa als Jamie

Droomt papa van een eigen kookboek à la Jamie Oliver? Kwestie van de juiste foto’s kiezen, recepten selecteren en je verrast vader op 15 juni met zijn eigen kookboek. Met deze handige, gebruiksvriendelijke site kan het niet mislukken!

Vaderdag cadeau – basilicum door de brievenbus

Iedere maand een nieuwe voorraad kruiden en specerijen, zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Het kan met een abonnement van kruidenthuis. Zo krijgt papa niet alleen op vaderdag een cadeautje, maar valt er iedere maand een verse voorraad nieuwe kruiden in de brievenbus. Wat wij een klein minpuntje vinden, is dat het om gedroogde specerijen en kruiden gaat. Wij kiezen altijd liever voor vers. Maargoed, het is een origineel cadeau-idee dat bij de echte hobbykok zeker in de smaak zal vallen.

Vaderdag cadeau – het lekkerste eten van de mooiste tafel

Lekker eten is één ding. Maar hoe zorg je voor een smakelijk aangeklede tafel? Voor een mooie tafelaankleding ben je bij ons natuurlijk helemaal aan het juiste adres. Onze cadeautip voor vaderdag: geef vader zijn eigen collectie tafellinnen, dan dekt hij in de toekomst na het koken ook nog even zelf de tafel. Wij denken aan puur en eerlijk uit onze linnencollectie voor de Bourgondische vader. Een vader die houdt van verfijning en imponeren? Die krijgt natuurlijk iets uit de glamourcollectie. De kleurrijke vader krijgt iets uit onze katoencollectie en de vader-met-haast? Die krijgt een mooie set placemats met servetten!

Vaderdag cadeau – accessoires en gadgets

Mannen zijn van de gadgets. Dus wat is er mooier dan dat twee grote liefdes (gadgets en koken) elkaar ontmoeten in één ultiem vaderdag cadeau? Kookwinkel Oldenhof is de ultieme culinaire gereedschapswinkel en het walhalla voor alle hobbykoks. Wat te kiezen uit zoveel moois? Wij zwichten voor een peper- en zoutmolen van Peugeot. Of kiezen we toch voor de sushiaccessoires? Keuzes, keuzes.

Vaderdag cadeau – weg ermee!

Is papa een startende hobbykok die nog wel wat meters mag maken voordat het allemaal écht lekker is? Of is papa er eentje met jarenlange ervaring die eraan toe is om zijn horizon te verbreden? Of misschien verdient de hele kookclub van papa wel eens een bijzonder uitje? In al deze gevallen biedt Martijn Postma uitkomst. Hij organiseert kookworkshops, kookcursussen en kookvakanties voor kookgekke papa’s, mama’s, ooms, tantes, neven en nichten. Toegegeven, het is misschien een tikkeltje overrompelend om papa een weekje naar Volterra te sturen om zijn cooking skills te verbeteren, maar dit cadeau betaalt zichzelf zeker terug. En anders zijn er ook nog de gezellige kookworkshops in hartje Amsterdam. Wij vinden: papa verdient het!

When all else fails…

Wat doe je voor een hobbykok die alles al heeft? Die kookt uit een eigen boek, een kruidentuin heeft met het formaat van Versailles, omkomt in elektrische pepermolens en dure pannen, ieder jaar een weekje culinair gaat ontspannen in den vreemde en een linnenkast heeft waar je u tegen zegt? Dan is het tijd om zèlf in actie te komen! Lekker menu kiezen (zijn lievelingskostje, of het nu een grote biefstuk is of gewoon een fijne gehaktbal), wijntje erbij, tafel mooi gedekt, kinderen vroeg naar bed of een avondje logeren en dan…quality time aan tafel!

Wij wensen je veel plezier met de voorbereidingen voor vaderdag 2014!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*