winterwandeling cottona blog

Winterwandeling met soep- en tostibuffet

Zo’n winterwandeling met knerpend verse sneeuw en kindjes op de slee. Het lijkt zo mooi, maar het zit er helaas met deze superzachte winter niet in. Maar een frisse neus halen kan altijd! Hier lees je onze weekendtips voor een wandeling met iets lekkers voor als je weer binnen bent. Want zeg nou zelf; het mooiste van dit soort wandelingen is toch de beloning naderhand?

What’s in a name
Noem het woord wandelen en iedereen kijkt zuchtend voor zich uit. Vraag je of ze meegaan een smokkelroute lopen (met echte smokkelwaar), op zoek willen naar de verborgen schat of zin hebben in een speurtocht en ze staat al klaar.

Inventariseer het gezelschap
Met kleine kinderen op pad? Leg de lat niet al te hoog, dat voorkomt teleurstellingen. Een half uurtje zelf lopen is dan echt wel genoeg.  Met volwassenen op pad? Dan is een wandeling van 5 tot 10 km echt niet te gek.

Plan de route
Kijk eens op de site van Staatsbosbeheer, vaak zijn er vanuit de bezoekerscentra mooie routes uitgestippeld. Vaak hebben ze ook goeie speurtochten voor kinderen, waar zij (en jij) spelenderwijs wat van opsteken.
www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten

Regel hulpmiddelen
Geocaching is leuk! Dan ga je met een kompas het bos in, op zoek naar een ‘schat’. De spanning zit ‘m in het vinden van de route, het lopen met coördinaten is wat anders dan ‘bij de hertjes rechtsaf’.
Meer? Kijk eens in de Appstore of op http://www.geocaching.nl/index/

 Tips en recepten voor een buffet met soep en tosti’s

Na het wandelen is het tijd voor De Beloning. Lang in de keuken staan, daar hebben we geen zin in. Dus wordt het een soep- en tostibuffet! Kindvriendelijk, snel klaar en met blije-gezichten-garantie.

Hippe soep of fijne klassieker
Onze favorieten zijn de winterse pompoensoep met zoete aardappel en sambal, kikkerertwensoep van Jamie Oliver of romige paprikasoep. Maak voor kieskeurige kinderen (en volwassenen) een lekkere pan tomatensoep met vermicelli en balletjes. Op http://www.gezondesoeprecepten.nl/tomatensoep-met-balletjes/ vind je een lekker recept.

Tosti’s galore!
Ga naast de klassieke tosti ham/kaas voor tosti nieuwe stijl. Wat denk je van avocado, geitenkaas en spinazie. De combinatie tomaat, basilicum en mozzarella doet het ook altijd goed. En als je ze ook nog maakt met tomaat, kaas, champignons, rode uien en oregano wordt het nog bijna een pizza-feestje (maar dan veel sneller!).

Sfeer: warm!
Bij een ongedwongen gelegenheid als deze zorg ik zelf altijd voor een buffetopstelling. Het tafellaken is de blikvanger van de tafel. Het servies is meestal mijn eigen basis, aangevuld met de bordjes voor feesten en partijen. Zo krijg je een kleurig geheel. Het bestek rol ik in de servetten en zet ik vast met kleurig rolladetouw.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*