Zomers tuinfeest – kom je buiten spelen?

Tuinfeestjes waren vroeger nog gewoon een kwestie van het zeil op tafel leggen en de barbecue aansteken. Tegenwoordig is het een gelegenheid om eens flink uit te pakken. We bedoelen niet met koken, want dat doen jullie waarschijnlijk toch al 😉 Juist de styling wordt steeds belangrijker. Of dat altijd veel geld kost en veel planning vereist? Wij vinden van niet. We vonden overal op internet speelse, inspirerende, vrolijke en makkelijke ideeën om jouw tuinfeest tot een onvergetelijke middag of avond te maken. Kijk je mee naar onze Top 10 voor Operatie Tuinfeest?

73eea4398e709b25da9ec13ce4e3fc33

Bron: Pinterest

 Tuinfeest inspiratie – water mèt

Het lekkerste water komt gewoon uit je eigen kraan. Dus skip die dure watertjes en zet mooie glazen karaffen op tafel. Je brengt er kleur in door bloemetjes mee te vriezen in de ijsblokjes. Extra smaak? Je water wordt extra verfrissend met gember en mint, extra fruitig met sinaasappel- en citroenschijfjes en extra bijzonder met vanille, zwarte bessen en lavendeltakjes. Proost!

 

0d2f99cb09b9103a60ceb7133a83b7bf

Bron: Pinterest

Tuinfeest inspiratie – the chill factor

Kleine tuin? Dan is het misschien lastig om al je tuinspullen uit het zicht te krijgen. Hoeft ook niet, het is een kwestie van creatief zijn! De kruiwagen wordt met een paar zakken kant en klare ijsblokjes (gewoon bij de supermarkt in de diepvries te koop, of anders even bellen naar het plaatselijke café) een instant koelkast. Perfect voor het koel houden van biertjes, wijn en frisdrank. En het lost ook gelijk het ‘hoe-houd-ik-alles-koud-als-de-koelkast-al-volligt-met-eten’-dilemma.

 

Tuinfeest inspiratie – kussen mag!

Waar gaat iedereen zitten? Statafels zijn wat ons betreft taboe, we houden niet van plastic in de tuin en iedereen gaat toch liever zitten. Ook hiervoor geldt: nieuwe oplossingen bedenken voor de materialen die je al hebt. Oude deur? Steigerplanken? Ander groot plaatmateriaal over? Zet er een paar schragen onder en je hebt een tafel (Ons advies: met kleine kinderen wel even vastzetten, anders wordt het nog een onbedoelde picknick). Je maakt zitplaatsen door lage banken met kleurige kussens.

original

Bron: Plint

Tuinfeest inspiratie – dichter aan tafel

Hoe later het wordt…hoe groter de afwas. Omdat het wel zo handig is voor de gastvrouw als iedereen gewoon de hele avond zijn eigen glas gebruikt, kies je voor deze handige druppelvangers. Ze zijn van Plint, en daar zijn we heimelijk een beetje verliefd op. Met prachtige korte gedichtjes, dus je hebt gelijk iets om over te praten (of om voor te dragen, later op de avond).

servetten zomer kleuren katoencollectie

Bron: Cottona

Tuinfeest inspiratie – kleur bekennen

Papieren servetten of – o nachtmerrie – keukenrol aan tafel. I confess: op drukke doordeweekse dagen met knoeiers staat er bij ons ook wel eens een rol op tafel. Maar tijdens een feestje is het echt taboe. Ons idee: iedereen zijn eigen kleur servet! Gasten mogen bij binnenkomst kiezen uit een kleur. Het resultaat: instant vrolijkheid aan tafel. We hebben servetten in twintig verschillende kleuren. Meer gasten dan kleuren? Dan wordt het een kwestie van kansberekening als kleuren door elkaar raken.

 

Tuinfeest inspiratie – tot de bodem

Als wij zeggen een kaars in een lege wijnfles, dan moet je niet meteen denken aan die lege mandflessen rosé met druipkaars van vroeger. Als wij zeggen een kaars in een lege wijnfles, dan bedoelen we mooie rechte flessen van wit glas, met daarin een eenvoudige witte kaars (of allemaal verschillende kleuren kaarsen). Dan heb je mooie, stijlvolle feestverlichting die je eenvoudig kunt maken en die groeit naarmate het donkerder wordt. Hoe meer lege flessen, hoe beter!

023f2ce99862369a0c7bcc1448297cd2

Bron: Pinterest

Tuinfeest inspiratie – welkom!

Als je niemand kent op een feestje, kan het eerste uur nogal ongemakkelijk zijn. Dat kan anders! Laat de gasten een foto van zichzelf meenemen met hun gastvrouw of gastheer. Goede verhalen gegarandeerd! Geen foto’s paraat? Leg dan een camera en zo’n klein fotoprintertje bij de ingang en laat gaudsten elkaar fotograferen. Hint: print leuke fotobijschriften in de vorm van tekstwolkjes. Kunnen de gasten direct hun eigen of elkaars foto voorzien van grappig commentaar. 

Tuinfeest inspiratie – toetjesbuffet

In plaats van het aan tafel serveren van je toetje, kun je ook een klein buffet maken. Kwestie van goed voorbereiden dit, want het is wel wat werk. Je kunt kleine porties maken van lekkere gerechten (zoet, fruit of kaas) en die allemaal op één centraal punt in de tuin zetten. Servetjes erbij, lichtjes erboven en iedereen kan zelf pakken. Als je dan ook nog de tijd hebt om alles in éénpersoonsporties klaar te zetten, bespaart dat veel gehannes. Ideetjes; potjes (lege jampotjes bijvoorbeeld) met zelfgemaakte granola met yoghurt en fruitcoulis, brownies, cupcakes of fruitspiezen.

Tuinfeest inspiratie – informeel

Kom je er niet uit met bankjes, kussens en stoelen? Maak dan een lage tafel en laat de gasten gewoon op het gras zitten op kleurige kleden (foulards, hamamdoeken). Superinformeel en comfy!

We zouden nog uren door kunnen gaan met het geven van ideeën voor de styling van je tuinfeest. Maar beter is het om zelf te kijken en te kiezen. Wat past bij jou, wat vinden je gasten leuk en wat is te realiseren? Door gerichte keuzes te maken houd je de voorbereiding en de avond zelf ook voor jezelf gezellig.

Veel plezier met partyplanning!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*