Tafellinnen Cottona. Foto's: Morukuru

Zuid-Afrika reizen
Cottona goes South!

De reisverslaving van mijn partner en mijzelf stond een paar jaar op een laag pitje. Tuurlijk gingen we op vakantie, maar we zochten het vanwege de kinderen wat dichter bij huis. Dit jaar worden we allebei 40, en we besloten onszelf en ons gezin te trakteren op twee weken Zuid-Afrika. Eens kijken of we het reisvirus door konden geven! We gingen naar Kaapstad en eindigden met safari’s in een tentenkamp in de bush van Sibuya. Geweldig! En omdat we natuurlijk ook altijd met onze Cottona-bril kijken (naast de zonnebril natuurlijk ;), praat ik je ook graag even bij over de tafelcultuur van Zuid-Afrika. Kijk je mee?

Zuid-Afrika reizen: reisleidster en ranger

Okee, de reis. Eigenlijk wil ik die zo snel mogelijk vergeten. Elf uur vliegen met een meneer van
1 jaar die alles wil behalve slapen is nogal vermoeiend. En dat is een understatement (aan alle andere passagiers van de vlucht die dag: sorry!). Gelukkig bleek de vliegreis niet tekenend voor de rest van de reis, want het ging verder supergoed. De twee oudste kids ontpopten zich als reisleidster en ranger. De jongste gedroeg zich verder helemaal voorbeeldig: slaapjes waar het uitkwam en eten wat de pot schaft. Maar dat begreep ik helemaal, want eten in Zuid-Afrika is een feestje! Van verse vis tot heerlijke pasta’s en struisvogelbiefstuk. Alles is met zorg en culinaire finesse klaargemaakt en zeer betaalbaar. Wat wil je nog meer?

Zuid Afrika Robin picknick cupcake presentatie

Zuid Afrika Arne kip

Zuid-Afrika reizen: tafelcultuur

Natuurlijk letten we ook op de styling van het interieur en de tafels. En wat een verschil met Nederland was dat! Word je hier in eenvoudiger restaurants en hotels nog wel eens afgescheept met dekservetten met slijtplekken dubieuze vlekken, daar zul je de Zuid-Afrikanen niet op betrappen. In ieder guesthouse werden we verrast door napkins en tafellakens. Gedekte tafels zijn hier ook écht gedekte tafels. Nemen we zelf nog wel eens genoegen met een tafellakens en een servet (en dan vinden we dat al heel wat), hier verstaan ze de kunst van het werken in laagjes en het mixen & matchen van kleuren. Servetten worden kunstwerkjes als olifantjes en vogels (die de kinderen dan nieuwsgierig proberen na te maken). Inspiratie vonden we ook in het kleurgebruik. Combinaties van naturels als grijsbruin en beige met saffraan en framboos of appel…prachtig. Zeker weten dat ik dat thuis ook eens ga doen, bijvoorbeeld tijdens ons eerste buitenetentje straks!

Morukuru lodge South Africa Cottona napkin placemat

Morukuru lodge South Africa Cottona tablecloth white

Morukuru lodge South Africa Cottona tablecloth napkins

Zuid-Afrika reizen: Cottona in Afrika!

Cottona ligt sinds kort ook in Zuid-Afrika op tafel en niet op de minste plek; bij de Morukuru lodge. Kijk maar eens naar de mooie beelden van onze tafellakens op de schitterend gedekte tafels, midden in de schitterende natuur! En nee, onze reis was geen handelsmissie maar het was gewoon toeval dat de eigenaresse bij ons terecht kwam in haar zoektocht naar mooie tafellakens. Als je zin hebt in een wegdroommomentje (altijd lekker, zo aan het eind van de winter), kijk dan eens op de website. Voor ons is het echt een tikkeltje boven ons budget, maar ik houd het zeker in gedachte. En mens moet iets te wensen hebben, nietwaar?

Morukuru lodge South Africa Cottona tablecloth lake Morukuru lodge South Africa candle light diner Cottona tablecloth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*