buiten-tafelen-blog-cottona-2017
Op de foto: tuintafelkleden en servetten buitencollectie Cottona, mok via scandinaviandesigncenter.nl, dienblad via www.fonq.nl, fakkel via www.loft55.nl.

Buiten tafelen – dolce far niente

Buiten tafelen is genieten, niet alleen ‘s avonds. Ontbijten in het ochtendzonnetje vind ik de perfecte start van een vrije dag. Eerst even naar de bakker voor wat lekkers. Of we doen het anders en bakken een stapel ontbijtpannenkoekjes of cinnamon rolls. Het is echt een werkje van niks, maar het is heerlijk en smaakt naar een luxe hotelontbijtje. Dan is het nog een kwestie van alles opstapelen op een groot dienblad en inchecken op het terras. Met krant, tijdschrift, zonnebril, parasol en geliefden. Het is de ideale start van een dag waarop niks moet, behalve genieten van de zon en elkaar. Een soort mini-vakantie in eigen tuin.
De tuintafel krijgt een lekker royaal tuintafelkleed in een zomerse kleur. Voor je het weet gaat het ontbijt over in de lunch. Want buiten tafelen kan best de hele dag duren. Vers brood, lekker beleg (iets met pesto geeft me altijd instant heimwee naar Italië), plukje salade, glaasje wijn.
’s Avonds roosteren we een stukje vlees of een vers visje. De groente komen ook van de grill (courgette, aubergine en paprika). Het servies mag robuust, want op zo’n dag heeft porselein en kristal een dagje vrij. Als het nog later wordt en de kinderen op bed liggen, gaan de fakkels aan. Met een fijn muziekje of het geluid van de vogels nemen we de dag nog even door. Intens tevreden gaan we naar bed. Op naar weer zo’n schitterende dag met niks speciaals maar daardoor juist heel bijzonder.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*