inspiratie tafeldecoratie Maison et Objet Cottona

Inspiratie tafeldecoratie – beursbezoek Maison et Objet Parijs

Eindelijk, na twee jaar, mochten we weer na Maison et Objet. De leukste beurs wat tafeldecoratie betreft èn een hele goede reden om naar mijn geliefde Frankrijk te gaan. Ik krijg energie van zo’n beursdag, van de mensen en alle mooie tafeldecoratie voor in huis. Inkopen is dit jaar wel lastiger dan voorheen. Buiten het feit dat de prijzen behoorlijk zijn gestegen (door de stijgende grondstof- en transportprijzen) zijn er ook minder nieuwe producten ontwikkeld. Er is minder voorraad gemaakt en dat zorgt voor langere levertijden. Ondanks dat hebben we toch een paar pareltjes gespot op beurs 🙂

Tafeldecoratie inspiratie 2021

De New Country look, met natuurlijke ruwe materialen zoals linnen, cognac leer, onbewerkt hout en knitwear, is nog steeds een grote trend op de beurs. En er is veel aandacht voor ambachtswerk. We willen het rustgevende idee van het idyllische platteland graag in huis halen. Wij spotten stoere servetringen van echt leer. Binnenkort verkrijgbaar bij Cottona!

Met de New Global look compenseren we ons verlangen naar verre reizen, we halen ander culturen en  interieurstijlen in huis. Handgemaakt producten van raffia zorgen voor een vakantie sfeertje. Het hoeft niet meer perfect te zijn. Je mag juist zien dat producten hand-made zijn. De kleine imperfecties geven sfeer. In een kleine beurstand hebben we kennis gemaakt met een producent van raffia tafeldecoratie. De jonge eigenaar met zijn vriendin verkopen de producten in Europa en de broer van de eigenaar regelt de productie in de weverij in Madagaskar. Je voelt de oprechte blijdschap bij het plaatsen van een order.

Het geeft een goed gevoel om zo’n start-up op weg te helpen. Dat de levertijden wat langer zijn nemen we voor lief. De raffia placemats zijn vanaf januari 2022 te bestellen bij Cottona.

Door de veranderingen in de wereld zoeken we veiligheid in conservatief gedrag en tradities. De New Traditional look vertegenwoordigd onze behoefte naar nostalgie. We mixen bekende patronen, kleuren en materialen en creëren hiermee een rijk gedecoreerde warme interieursfeer. Een sfeer die ons een veilig gevoel geeft. We laten ons inspireren door de 50ties 60ties en 70ties. Er is veel aandacht voor details! Details maken het af, in de mode, in de architectuur èn op tafel.

La vie est belle.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*