Foto: Sfeerbeeld Perscentrum Wonen, stofstaaltjes Cottona

Kleurinspiratie voor de zomer

Kleurinspiratie voor Cottona krijg ik op alle mogelijke momenten. Als ik in de speeltuin ben met de kinderen, in het museum rondloop, tijdschriften lees of onderweg ben en gewoon maar wat naar buiten staar. Zelfs in mijn dromen komen soms de mooiste beelden en kleuren voorbij. Handig hulpmiddel voor kleurinspiratie is het werk van het Perscentrum Wonen. Zij helpen interieurbedrijven in de breedste zin van het woord meerdere keren per jaar met inspiratie, bijvoorbeeld in de vorm van een styleguide. Hierin nemen ze je mee op reis door de woontrends van morgen en overmorgen. Het is voor mij een handig hulpmiddel en een fijne toetssteen bij het ontwerpen. Want intuïtie en een sterk eigen gevoel voor kleur en trends is fijn, maar met de hulp van het perscentrum wordt het een stukje makkelijker. Het is ook mooi om te merken dat een ‘gevoel’ dat je hebt bij een bepaalde kleur of een bepaald patroon, terugkomt op grotere schaal. Dat had ik bijvoorbeeld bij het ontwerpen van het damast Ikat. Ik liep al langer met het idee om daar iets mee te doen, omdat het zo’n krachtig en authentiek maar ook tegelijkertijd ook modern en grafisch patroon is. Tot mijn verrassing zag ik het terug in de trend Eurasian. Uit hun styleguide voor lente/zomer 2014 heb ik mijn persoonlijke top 3 samengesteld. Kijk je mee naar mijn kleurinspiratie voor deze zomer? 


Foto: Sfeerbeeld Perscentrum Wonen, stofstaaltjes Cottona

Kleurinspiratie Brick House  – onverwacht contrast

Opposites atract, dat geldt voor deze trend. Harde materialen als graniet en beton ontmoeten warme kleuren als caramel en goudbruin. Het resultaat is een kleurenpalet met een vleugje nostalgie. Sterk staaltje van ‘best of both worlds’ als je het mij vraagt. De kleuren van onze katoencollectie die hier perfect op aansluiten zijn grijs, beige en saffraan.

Meer Brick House? http://www.perscentrumwonen.nl/15819/

 

Foto: Sfeerbeeld Perscentrum Wonen, stofstaaltjes Cottona

Kleurinspiratie Eurasian  – East meets West meets East!

Grafische, origamiachtige vormen, indigoblauw in combinatie met porseleinwit, bloesemrose met matzwart. Deze trend vinden we helemaal super! Hij spreekt me vooral aan door het grafische aspect (hier spreekt de voormalig vormgeefster) en het kleurenpalet is een mooie en soms onverwachte combinatie tussen vol en poederig. Het resultaat is een Eurasian style, waar onze damast in Ikatprint perfect bij past. Kleuren uit onze katoencollectie zijn Indigo en grijsbruin. En dat servies…daar word ik persoonlijk erg hebberig van. Zo’n gedekte tafel vind ik 100% van deze tijd, en stiekem ben ik al op zoek naar blauw-wit porselein en mooi gekleurd glas.

Meer Eurasian? Dat kan op http://www.perscentrumwonen.nl/woonmodetrend-eurasian/

 

Foto: Sfeerbeeld Perscentrum Wonen, stofstaaltjes Cottona

Kleurinspiratie Contry Bliss  –  Puur en robuust

Country Bliss is het gevoel van het platteland, maar dan op een eigentijdse manier. Dat betekent: geen overbodige tierelantijnen maar strakke ontwerpen, lichte kleuren, robuuste vormen. Bij deze trend zie je dat je niet veel poespas nodig hebt en dat natuurlijke materialen als hout, linnen, touw, vlas, katoen en wol een uniek luxe gevoel geven. Cottonakleuren die passen bij deze trend zijn Taupe, melk en Vintage Blue. Prachtig in combinatie met wit servies en vetplanten in plaats van bloemen. Zo trek je de vergrijsde sfeer prachtig door in het groen/grijs aan tafel.

Meer Country Bliss? Neem eens een kijkje op http://www.perscentrumwonen.nl/woonmodetrend-country-bliss-3/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*