Foto interieur Pinterest. Tafelloper avocado Cottona.

Missie lentestyling
Out with the old, in with the new!

Bestaat er zoiets als lentestyling? Zo niet, dan wordt het tijd dat het een begrip wordt. En voordat je denkt dat in Huize Cottona de paarsversierselen alweer voor de dag worden gehaald, dat bedoel ik dus niet. Ik bedoel dit: in één weekend je huis een subtiele metamorfose geven. Wollen plaids, dikke kaarsen en het rookglas eruit en kleur, vrolijkheid en transparantie erin. Echt, ik kan me daar serieus op verheugen. Kijk je mee naar mijn tips om met een paar eenvoudige ingrepen qua styling de lente in huis te halen?

 Today's Table - vroege lentebloeier

Missie lentestyling: tuincentrum

De eerste stap in je persoonlijke lentestylingmissie is het tuincentrum. Het aanbod is in ieder seizoen groot, dus wees kritisch. Meizoentjes en viooltjes vind ik de ultieme voorjaarsbodes. Viooltjes zie je veel en vaak, maar dat is niet gek: het zijn dankbare, stoere bloeiers die niet direct de kop laten hangen na een koude nacht. Ik kies wat ik mooi vind voor een paar bakken en potten. Die zet ik op het terras, zodat je ze vanuit binnen goed kunt zien. Erbij: verse potgrond, zodat je kakelverse planten lekker kunnen groeien en bloeien.

Muurdecoratie met driedimensionale tegel

Missie lentestyling: muur

Een kleurtje in huis is lekker. Een ander kleurtje helemaal. Onze meubels zijn vrij neutraal, dus pakken we uit met kleur op de muur. Het is een klusje van niks als je alles in huis haalt en zorgvuldig plant. Kast leeghalen (mooi, want de belastingaangifte moet ook dus je kunt maar beter vast alles uitzoeken en in mappen doen), goed afplakken en je kunt beginnen. In mijn zoektocht naar inspiratie kwam ik langs deze driedimensionale tegels. Ik vind ze prachtig, het is mooi om te zien hoe zoiets eenvoudigs als een tegel door een andere benadering ineens uitgroeit tot een kunstwerk.

 

Lenteboeket

Missie lentestyling: bloem en plant

Met verse bloemen in huis creëer je snel een nieuw sfeertje. Tulpen koop ik al vanaf januari en het liefst in grote bossen van een Amsterdamse bloemenman op de gracht. Maar ik heb ook een zwak voor ranonkels en deze anemonen. Het zijn net zulke eigenwijze bloeiers als de tulp, ze groeien nog een lekker stukje door in de vaas. Dat vind ik leuk, voor mij hoeft een boeket echt niet strak in model te blijven. Beetje shabby-chic.

Ellen van Toor Irok kunstgalerie

Collage Ellen van Toor via galerie Irok

Missie lentestyling: aan de muur

We hebben een aantal lievelingswerken die altijd aan de muur hangen. Die zijn me dierbaar, en eigenlijk is kunst ook helemaal niet inwisselbaar. Maar ik heb wel een soort wisselende expositie waar we iedere keer wat anders hangen. Soms is dat een mooie kindertekening in een leuke lijst (de kinderen zijn dan maar wàt trots dat hun werk daar hangt), of ik maak zelf iets. Daarnaast heb ik het geluk dat in het pand van mijn partner sinds kort galerie Irok is gevestigd. Hierdoor kan ik wekelijks genieten van heel veel moois aan de muur. De expositie van Ellen van Toor zorgt voor een instant blij lente gevoel op kantoor. Ingrid -eigenaresse Irok- vertelt je graag meer over de werken van Ellen; irok@irok.nl

tafelloper avocado robin

Tafelloper avocado Cottona

Missie lentestyling: op tafel

Sluitstuk van mijn lente-expeditie is de eettafel. Natuurlijk krijgt deze ook een make-over. En kiezen we voor moois uit eigen collectie. Sinds onze reis naar Zuid-Afrika ben ik fan van natuurlijke tinten. Ik kies daarom voor een tafelloper in de kleur avocado gecombineerd met servetjes van natuurlijk linnen.

En dan, als alles is zoals ik het wil….slaat de twijfel toe. Met zoveel lekkere nieuwe plekjes in huis weet ik bijna niet waar ik het liefst ga zitten. Buiten op het bankje, met een vest aan en een kop koffie. Aan de keukentafel, met een boek en iets lekkers. Of gewoon op de bank, met uitzicht op buiten. Ach, wat maakt het ook uit. De lente duurt lang en gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*