outdoor jacquard

NIEUW: Outdoor Jacquard, luxe tuintafelkleed

Cottona heeft al meer dan 10 jaar een Outdoor Dralon stof in de collectie, verkrijgbaar in uni en streepjes. Nieuw dit jaar is een nieuwe luxe stof voor buiten: Outdoor Jacquard. Deze stof heeft dezelfde eigenschappen als de Outdoor Dralon van Cottona; UV- en weerbestendig met Teflon behandeld. De uitstraling van Outdoor Jacquard is echter veel rijker. De stof is wat dikker en door de jacquard weving ontstaat een subtiele glans.

Outdoor Jacquard met exclusief bloemdessin
Bij Cottona lag al langer een wens om een bloemdessin in de Outdoor collectie op te nemen. Standaard beschikbare dessins voldeden niet. Het nieuwe gestileerde bloemdessin is exclusief voor Cottona ontworpen, geïnspireerd op de natuur.
Zo’n ontwerpproces is een erg leuk proces. Verschillende bloemdessins passeerden de revue. Ontwerpen met verschil in detail (realistische of gestileerde bloemen) en verschil in bloemsoort. Het was een uitdaging om een dessin te ontwikkelen wat tijdloos is en niet specifiek passend bij maar één woonstijl. Een dessin met een roos is al snel te romantisch of klassiek voor een stoere of design interieursmaak. Omdat Cottona marktleider is in maatwerk wordt de stof op 310 cm breed! (uniek in Europa) geweven. Hierdoor kunnen alle maten en vormen tafelkleden op maat gemaakt kunnen worden. Het dessin moet ‘allover’ zijn met een vanuit alle richtingen gelijkwaardig mooie uitstraling.

Outdoor Jacquard weven
Nadat het dessin is gekozen volgt er nog een proces om de juiste grootte van het patroon te bepalen. Dit doen we door het ontwerp te printen op papier en deze papieren mal als een tafelkleed, tafeloper en placemat op tafel te leggen. Na goedkeuring gaat het digitale bestand naar onze huisweverij. Voor de Outdoor Jacquard zijn twee kleuren draad gekozen, een basis naturel tint gecombineerd met een kleur; een groene tint. Flower-Olijf en een naturel tint Flowers-Walnoot. Omdat de twee kleuren draad geweven worden kun je op het beeldscherm niet exact voorspellen hoe de daadwerkelijke stof eruit gaat zien.
Maar wat een beauty is dit geworden! De reacties zijn zo lovend dat we deze collectie volgend jaar uitbreiden met nieuwe bijpassende kleuren.

 

Tafel dekken met Outdoor Jacquard
De stof is verkrijgbaar in twee natuurtinten; Flowers-Olijf en Flowers-Walnoot. Twee tinten die de natuurbeleving aan tafel bevorderen en mooi aansluiten bij de groene omgeving. Verwacht in de Outdoor Jacquard collectie van Cottona geen felle kleuren en contrasten maar een chique subtiel kleurenpalet. Een servies in rustige natuurtinten combineert hier erg mooi bij.
Het serviesgoed en de tafelstyling past u aan aan uw woonstijl; stoer, minimalistisch, klassiek of landelijk.

outdoor jacquard

outdoor jacquard

outdoor jacquard

outdoor jacquard

outdoor jacquard

Bijpassende Luxe Outdoor Jacquard sierkussens 
U stylt uw terras, tuinkamer of eetkamer af met bijpassende sierkussens. Deze kussens met bies zijn luxe afgewerkt en worden in Cottona’s eigen atelier gemaakt. De kussens zijn verkrijgbaar in 4 maten; 50x50cm, 40x60cm, 30x45cm en 39x39x2cm.
De luxe jacquard sierkussens zijn voorzien van een rits waardoor de bijgeleverde vullingen eenvoudig uitneembaar zijn en de hoesjes gemakkelijk wasbaar zijn. Gegarandeerd jarenlang plezier van deze mooie luxe jacquard kussens.

outdoor jacquard

 

outdoor jacquard

outdoor jacquard

Alvast veel plezier met de styling van deze bijzonder veelzijdige rijke stof. Wij voorspellen dat dit een nieuwe klassieker wordt in de collectie van Cottona ; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*