Paastafel 2016 – volwassen en stijlvol

De komende week verrassen we met twee verschillende stylingsposts voor de paastafel. We trappen af met een collage in de sfeer van de trendkleur van dit moment: okergoud. Tussen al het zoete pastelgeweld dat Pasen normaal gesproken met zich meebrengt, vind ik dit een spannende afwisseling.

Waar je met Kerstmis echt de keuze hebt uit verschillende stijlen (klassiek, pastel, Scandinavisch), lijkt Pasen er maar in één smaak te zijn: zoet en zacht. Natuurlijk, het wordt lente en we verlangen naar licht en frisheid. Waarom kies je niet eens voor iets anders? Gelukkig zie je heel langzaam een kentering komen en lijkt het tijd te worden voor een volwassen paastafel.

Onze basis is een kleed (of tafelloper) in de kleur honing uit onze eigen katoencollectie. De zwarte champagneglazen zetten gelijk de toon met hun ranke verschijning. Het bestek is van mijn favoriete merk Broste Copenhagen en is voor mij een goed voorbeeld van hoe je door alleen van bestek te veranderen de hele tafel in een andere sfeer brengt. Natuurlijk mag een versierd eitje niet ontbreken, maar door het simpel te houden met mooie grafische zwarte prints, blijf je helemaal in de sfeer. De katjes zijn nu overal te vinden, misschien in eigen tuin en anders in de bloemwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*