tafeldecoratie
Foto's: Cottona en Pinterest

Tafeldecoratie – op zoek naar inspiratie op de Dutch Design Week 2016

Tafeldecoratie ‘hunten’ tijdens de De Dutch Design Week (DDW), ik kan me bijna niks leukers bedenken. Het is geweldig om jong talent op te sporen en te genieten van nieuw dutch design.  Ik geniet overigens niet alleen van alle evenementen rondom DDW, ook de bezoekers zelf en de fijne sfeer die er die week in de stad heerst vind ik geweldig.

Vaste prik is een middag Piet Hein Eek. Hij heeft een prachtig fabrieksterrein (voormalige Philipsfabriek, dat kan ook niet anders) waar hij atelier en werkruimte combineert. Mijn speciale aandacht gaat uit naar het keramiek Hella Duijs van Made in Nijmegen. De prachtige kleine vaasjes doen het mooi als informele tafeldecoratie. Ook het werk van Tim van de Weerd vind ik mooi, het is eigenzinnig en de vormen zijn geweldig. Ik ben benieuwd naar het nieuwe werk van Oddness, zij zijn ook te zien bij Piet Hein Eek. Heiko Balster ga ik ook bekijken, zijn bestekseries zijn mooi, vernieuwend en mooi bij een hele strakke designtafel. Oude bekende is Yksi, één van mijn favoriete winkels, waar ik altijd wel wat moois tegenkom.

Een andere hotspot tijdens DDW is de oude Ford-garage in het centrum van Eindhoven. Daar verrijst een pop-up restaurant waarin twee superhelden op hun vakgebied samenwerken. Sergio Herman, topkok, gaat er culinair aan de slag in een interieur van kunstenaar en interieurontwerper Maarten Baas. Dat belooft ontzettend veel goeds op het gebied van kunst, design en lekker eten.

Ook vorig jaar kwam ik blij terug van DDW, we schreven er deze blogpost over die qua kleur en stijl nog steeds erg de moeite waard is. Zelf aan de slag met het moois van DDW? Dan combineer je je aanwinsten met onze tafelkleden, tafellopers en placemats! Cottona is 100% Dutch Design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*